Kviečia teikti idėjas viešosioms erdvėms sutvarkyti

Savivaldybės archyvo nuotr. Pernai savivaldybės dalyvaujamojo biudžeto lėšomis atnaujinta Žemaitkiemio miestelio krepšinio aikštelė. Savivaldybės archyvo nuotr. Pernai savivaldybės dalyvaujamojo biudžeto lėšomis atnaujinta Žemaitkiemio miestelio krepšinio aikštelė.

Ukmergės rajono savivaldybės administracija kviečia gyventojus teikti idėjas dėl rajono viešųjų erdvių tvarkymo.

Idėjų konkursas skelbiamas jau trečius metus, o atrinktoms idėjoms įgyvendinti skirta suma šiemet padidinta dvigubai – iki 40 tūkst. eurų.

Gyventojai gali siūlyti idėjas įvairių laisvalaikio ar infrastruktūros elementų sukūrimo ir įgyvendinimo projektams. Konkursą organizuoja savivaldybės Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyrius, o  atrinktas idėjas vėliau įgyvendina rajono savivaldybės administracija. Šiemet tam numatyta 40 tūkst. eurų. Tai – dvigubai daugiau nei pernai.

Skyriaus vedėja Inga Pračkailė sakė, kad šios lėšos yra sudėtinė viešųjų erdvių tvarkymo programos, kuriai skirta 140 tūkst. eurų, dalis. Konkursas atskiros eilutės savivaldybės biudžete neturi. Tačiau, planuojant programos lėšas, šiemet nutarta sumą, skirtą dalyvaujamojo biudžeto projektams, padidinti.

Kurie projektai atrenkami, priklauso nuo gyventojų balsavimo rezultatų. I. Pračkailė pastebėjo, kad projektai vertine prasme yra labai skirtingi – nuo 5 iki 30 tūkst. eurų. Dauguma teikėjų savo gyvenamosiose vietovėse nori įrengti vaikų žaidimo ar sporto aikšteles, poilsio zonas. Tokių projektų vertė viršija 20 tūkst. eurų sumą, kokia būdavo skiriama pirmus dvejus metus, tad mažesnės lėšos riboja galimybes įrengti norimą infrastruktūrą kokybiškai.

Šiųmetis idėjų konkursas paskelbtas gerokai anksčiau nei pernai, kai idėjų atranka vyko balandžio–gegužės mėnesiais. Skyriaus vedėja sakė, kad kvietimas teikti idėjas paskelbtas kuo anksčiau, nes užtrunka procedūros. Mėnuo skiriamas idėjoms teikti, vėliau paraiškų atitikimą būtiniesiems reikalavimams vertina komisija, tada formuojamas kvietimas balsuoti. Gyventojų balsavimas vėl trunka mėnesį. Laimėjusios idėjos teikiamos tvirtinti savivaldybės tarybai. O tada laukia viešųjų pirkimų konkurso organizavimas. Ne paslaptis, kad tokie konkursai ne visuomet įvyksta iš pirmo karto. Tik po šių procedūrų pradedami darbai.

Skyriaus vedėja prasitarė, kad ateityje galvojama šiek tiek keisti dabartinę tvarką – idėjų konkursą skelbti rudenį, o metų pradžioje biudžete patvirtinti lėšas atrinktoms idėjoms įgyvendinti. Tada liktų daugiau laiko darbams vykdyti. Tačiau šįsyk dar teks įsitekti į vienus kalendorinius metus. Kvietimas jau paskelbtas, belieka pateikti idėjas.

Paraiškos pildomos, vadovaujantis rajono savivaldybės bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašu.

Laukiama viešosios infrastruktūros (išskyrus gatvių, šaligatvių, pėsčiųjų ir dviračių takų įrengimą, rekonstrukciją ir remontą), nekomercinių gyvenamosios aplinkos gerinimo projektų.

Projektas turi būti įgyvendinamas valstybės ar savivaldybės valdomoje bendrojo naudojimo žemėje. Prie paraiškos turi būti pridėtas 15-os rajono gyventojų, ne jaunesnių nei 16-os metų amžiaus, pritarimas projekto idėjai.

Pasiūlymo teikėjas turi būti ne jaunesnis nei 16-os metų savivaldybės gyventojas.

Pasiūlymus vertins darbo grupė. Atrinktos iniciatyvos bus paskelbtos viešai ir visuomenė galės balsuoti už labiausiai patinkančią iniciatyvą. Daugiausia balsų gavusias iniciatyvas įgyvendins savivaldybės administracija.

Priminsime, kad pernai buvo įgyvendintas bendruomenės aikštelės įrengimo projektas Žemaitkiemyje „Buvusios mokyklos stadionas – ir kasdienybei, ir šventei“.

Idėjas galima teikti iki vasario 17 d. el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., atnešti į rajono savivaldybės administraciją arba pateikti per elektroninius valdžios vartus. Daugiau informacijos tel. 8 618 03671, el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+7 # siulymas 2023-01-31 19:05
kaip suprantu,dideliuose rūmuose alga mokama ir už idėjas ir už darbus. ne uz buvima ten. ar klystu???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Edvardas 2023-01-31 21:02
Siulau daugiau jaunimuj skirt vietu pasibut ir zaidimu. Daugiau jiem skirt laiko linksmintis. Kokius šokius. Surengt. Diskotekas. Reik kad jaunimas turetu ka veikt o ne kad tuslitus naktim
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Stass 2023-02-01 16:28
Iūlau kariniame miestelyje vietoje to nesamoningo supilto kalno su ale LT žemėlapiu, kuris kaip suprantu po 3-5 metų išsikės su visais takeliais ir upeliais, ir iškasti vandens telkinį su aplink išdėstytomis aikštelėmis ir takais, nes balos vietoje tik balai ir būti, ką dabar matome:]]],
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Ona 2023-02-01 21:06
Nematote kiek pinigu praplauta!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Ukmerges 2023-02-01 17:37
Pastatyti sporto kompleksa, jaunimui sportuoti..
Ikurti krepsinio komanda aukstesniam lygi nors NKL
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Giedrius 2023-02-03 08:49
Ir kas iš to? Kad ateitų NKL komandos pažiūrėt 100 žmonių? Po to pasikeis valdžia, sakys nebereikia to krepšinio, nes vietiniai nežaidžia.
Padarom pajėgią futbolo komandą, nereikės ir jokių naujų stadionų. Mūsų turimas yra aukšto lygio. Plius tradicija yra ir gebam tų futbolininkų išugdyt, ne vienas iš Ukmergės žaidė/žaidžia nacionalinėje komandoje.
O krepšinis kur? Ar apskritai per 30 metų bent vieną LKL žaidžiantį ukmergiškį turėjom?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # kukutis 2023-02-02 11:28
o kam?pakvietem paskaitem ir....tuo baigta. paskaitykite rinkimu "programas" ka darys ir paparsykite atsikaityti. ir matysim- kazkas ne taip. bet cia mastantiems
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų