Į „Pušelę“ – ir tinklai, ir naujas kelias

Šis per mišką vedantis kelias laikinai uždarytas dėl remonto darbų.G.Nemunaičio nuotr. Šis per mišką vedantis kelias laikinai uždarytas dėl remonto darbų.G.Nemunaičio nuotr.

Šiuo metu uždarytas įvažiavimas nuo Ąžuolų gatvės iki sodininkų bendrijos „Pušelė“.

Šioje vietoje tiesti vandentiekio ir nuotekų tinklai, o dabar tiesiamas naujas asfaltuotas kelias. Taip pat bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, drenažo ir lietaus nuotekų tinklai bei apšvietimas.

Savivaldybė skelbia, kad įvažiavimas nuo Ąžuolų gatvės iki „Pušelės“ bus uždarytas iki balandžio pabaigos. Visus darbus planuojama pabaigti iki rugpjūčio. Remonto darbus vykdo AB „Hisk“. Jų kaina – 1,2 mln. Eur.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas sakė, kad įgyvendinus skirtingus projektus turėtų susijungti Antakalnio, Ąžuolų gatvių ir per sodininkų bendriją „Pušelė“ einantys pėsčiųjų ir dviračių takai. „Bus saugiau ir vaikams, ir suaugusiesiems vykti į ugdymo įstaigas, darbovietes.“

Šis ukmergiškių ilgai lauktas projektas pradėtas įgyvendinti, dar nepabaigus vandentiekio ir nuotekų tinklų tiesimo projekto darbų, kuriuos įgyvendina UAB „Ukmergės vandenys“. D. Varnas sakė, jog projektai vienas kitam netrukdys. Tikisi, kad įmonė savo projektą įgyvendins anksčiau, nei numatyta.

Sodininkų bendrijose „Pušelė“, „Dukstynėlė“ ir „Rasa“ jau anksčiau pradėti įgyvendinti UAB „Ukmergės vandenys“ administruojami projektai, kurių metu įrengiami vandentiekio ir nuotekų tinklai.

„Ukmergės vandenų“ direktoriaus pavaduotojas Stanislavas Gilvydis informavo, kad projektai dar tęsiami. Juos užbaigus, tai bus pirmosios trys sodininkų bendrijos  mūsų savivaldybėje, turėsiančios vandentiekius.

S.Gilvydžio duomenimis, sodininkų bendrijoje „Pušelė“ jau įgyvendinta apie 70 proc. darbų nuo sutarties vertės, kuri viršija 481 823 Eur. Likusius planuojama užbaigti iki rudens. „Pagrindinėje gatvėje darbai baigti. Dar reikia įrengti siurblinę, prijungti vamzdynus, įrengti atšakas į kai kurias gatveles“, – vardijo direktoriaus pavaduotojas.

Iš viso bendrijoje bus nutiesta per 3,2 km vandentiekio ir per 3,3 km nuotekų tinklų.

Pasak pavaduotojo, kelias link sodų pradedamas tvarkyti ten, kur vandentiekio ir nuotekų tinklų diegimo darbai jau atlikti.

„Pušelėje“ darbus vykdo įmonė „Vėjo birža“. Pasak S. Gilvydžio, nors bendrovė šiuo metu bankrutuojanti, įsipareigojimus vykdė be priekaištų. Lapkričio mėnesį, kai buvo paskelbtas jos bankrotas, bankroto administratorius užtikrino, kad darbai, pasamdžius subrangovus, bus įvykdyti iki galo ir laiku.

Lygiagrečiai įgyvendinamas projektas ir „Dukstynėlės“ bei „Rasos“ sodininkų bendrijose. Jo vertė – 787 018 Eur. Bus nutiesta 4,7 km vandentiekio bei 4,4 km nuotekų tinklų. Tinklai atvedami nuo Vytauto gatvės iki keliuko į sodus. Sodų gale bus įrengta siurblinė. Darbus įgyvendina UAB „Gilva“.

S.Gilvydis sakė, kad vandens ir nuotekų tinklai minėtose trijose sodininkų bendrijose neapims visų gatvių – tik pagrindines ir šonines, kurių gyventojai pranešė apie poreikį.

Galimybė įrengti atšakas į kitas gatves, jei gyventojai pageidautų, numatyta. Tačiau tam teks ieškoti lėšų.

Dabar didžiausią poreikį išsakė „Pušelės“ sodininkų bendrijos gyventojai. Šioje bendrijoje, pasak pavaduotojo, daugiausia yra gyvenamųjų namų. Čia vandentiekis bus įrengtas apie 90-iai būstų.

S.Gilvydis nurodė, kad, įgyvendinant šiuos projektus, nuotekų daliai 70 proc. lėšų skiriama iš ES fondų, o likusius 30 proc. bei visai vandentiekio daliai – paėmus lengvatinę paskolą Investicijų plėtros fonde. Paskolą reikės grąžinti per 20 metų, tačiau tikimasi tai padaryti greičiau.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+8 # siulymas 2023-02-11 07:16
logika ir strategija verčia stebėtis. su pagarba ten gyvenantiems 150 žmonių, bet mieste neasfaltuotu gatvių net negreideriuoja. ir jokių "planų" asfaltui be savo pinigų. bet manau stebėtis nereikia, kai pasižiūri kas sėdi, sėdi o ne dirba, dideliuose kestucio a. rūmuose. bet kam čia piktintis, jie dainų, protingi,sumanus ir ect. laukim kol tiltą uzdarys- ne pastatys, o uždarys. tas metas laaaabai arti. balsuokim....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Ukmergietis 2023-02-11 11:10
Puiku, bet kada mieste, Statybininkų ir kitas žvyrkelio gatves planuojate asfaltuoti? Įdomūs prioritetai, ar ne? Vežimas pirmas, o arklys iš paskos.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Reikia 2023-02-12 12:12
Pasidometi kas is savivaldybes ten gyvena,ar soda turi... Ar giminaiciai ju,vaikai.... Kodel butent siai vietai pirmenybe tokiems darbams,ka? Juliau Kazenai,kur tu? Pafilmuok,pasiaiskink kas cia vykstaztegu pamato daugiau zmoniu! Va taip
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Ona 2023-02-12 12:35
Jie visi sutiko prisideti grynais, proporcingai busto plotui... Jau kelis, saligatvius uz savo kisenes zmones kloja! Atejo GEROVE!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų