Bažnyčiose – apsaugos sistemos

Dviejose Ukmergės bažnyčiose neseniai įdiegtos apsaugos sistemos – sumontuoti judesio davikliai, vaizdo stebėjimo kameros, o paslaugas teikia apsaugos firma.

Tokių žingsnių imtasi po praėjusių metų vagytės, kai iš Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios, išplėšus zakristijos seifą, buvo pavogta didelė pinigų suma – 7 000 eurų. Šios bažnyčios klebonas Ukmergės dekanato dekanas Raimundas Kazaitis pasakojo, kad po minėto nusikaltimo sukvietė visus dekanato bažnyčių klebonus aptarti, ką daryti, kad būtų išvengta panašių nusikaltimų. Pagalbos taip pat kreipėsi į rajono savivaldybę. Džiaugiasi, kad sulaukta palankaus sprendimo – iš rajono biudžeto skirta pinigų apsaugos priemonėms iš dalies finansuoti.

Prašymus pateikusioms Šv. apaštalų Petro ir Povilo bei Švč. Trejybės bažnyčioms šiam tikslui skirta iš viso 5 000 Eur.

„Mūsų bažnyčios sąmata buvo 7 500 Eur, o savivaldybės parama – daugiau kaip 4 000 Eur. Likusi dalis – parapijos lėšos. Sulaukėme labai ženklios paramos už kurią esame dėkingi“, – rajono vadovams dėkojo R. Kazaitis.

Už gautus pinigus sumontuota visa apsaugos sistema, vadinami dūžio bei judesio davikliai, viduje bei ant pastato išorinių sienų sumontuota 16 vaizdo stebėjimo kamerų.

R.Kazaitis sako, kad rūpintis šiuolaikiška maldos namų apsauga jam nėra naujiena – jo ankstesnio paskyrimo parapijoje apsaugos sistema buvo įdiegta. Pradėjus klebonauti Ukmergėje rado daug finansinių problemų, tad nepigiai kainuojantys darbai buvo atidėti.

Pasidomėjus, ar turi vilčių atgauti bent dalį pernai iš bažnyčios seifo pavogtų pinigų – juk vagis buvo sučiuptas, dekanas sakė, kad tokių vilčių labai mažai. Nors viešai skelbta, kad pas vagį rasta dalis pinigų ir galimai už juos įsigytas automobilis, dabar, praėjus keliems mėnesiams po nusikaltimo mato, kad džiaugtis nėra kuo. Policijoje tyrimas dėl šio nusikaltimo dar nebaigtas ir teismo nepasiekė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų