Senelių namus Ukmergėje ketina statyti prancūzai

Ukmergėje ketinama statyti modernius senelių namus. Pirmas žingsnis tam – sutartis su prancūzų įmonių grupe, planuojančia vykdyti veiklą.

Rajono savivaldybės tarybos svarstymui parengtas projektas, kuriuo numatoma savivaldybei jungtis prie susitarimo su įmone SAS „OPI Conseil“ memorandumo ir plėtoti bendradarbiavimą, koordinuojant senelių globos namų kūrimo procesą bei veiklą.

SAS „OPI Conseil“ valdo „Senior Group“ prekės ženklą. Tai – prancūzų įmonių grupė, veikianti socialinės rūpybos srityje.

Pagal verslininkų koncepcijos modelį, senyvo amžiaus asmenims bus statomi socialinės globos šeimos tipo namai. Tokie yra statomi Prancūzijoje bei kitose Europos šalyse. O dabar jau – ir Lietuvoje.

Senjorai juose gyvena tarsi šeimoje ir mėgaujasi įvairia veikla.

Jei sumanymas bus įgyvendintas, du blokus turinčiame pastate gyvens 10–14 senjorų. Skelbiama, kad jų globai taikomi inovatyvūs sveikatos priežiūros valdymo procesai ir modernios technologijos.

Taip pat įstaiga teiks socialinės pagalbos į namus ir dienos socialinės globos bei laikino atokvėpio paslaugas. Pažymima, kad naujieji namai atitiks visus tokioms įstaigoms keliamus reikalavimus.

Rezidencija bus statoma privačių namų rajone, verslininkams įsigijus pasirinktą žemės sklypą ar pastatą. Verslininkai patys samdys ir papildomai apmokys nuolatinį personalą.

Pagal susitarimą, mūsų savivaldybė įsipareigos suteikti informaciją apie galimus įsigyti žemės sklypus, dalyvaus pristatant „Senior Group“ projektą gyventojams, išsakys savo poziciją diskusijose su visuomene.

Taip pat rašoma, kad savivaldybė „įstatymais numatyta tvarka suteikia socialinės globos finansavimą už teikiamas paslaugas įstaigoje globojamiems senyvo amžiaus asmenims“.

Minėto memorandumo pasirašymui dar turės pritarti savivaldybės taryba. Klausimas numatytas šios savaitės posėdyje.

Tačiau panašu, kad tai – tik formalumas.

VšĮ „Senior Panevėžys“ jau suteikta teisė teikti akredituotą socialinę priežiūrą Ukmergėje. Tokia teisė suteikta 3-ejiems metams. Akreditacija suteikta teikti pagalbos į namus paslaugas suaugusiems asmenims su negalia ir jų šeimoms bei senyvo amžiaus asmenims ir jų šeimoms.

Pernai Panevėžyje pradėta statyti „Senior Panevėžys“ nauja rezidencija. Pranešime skelbta, kad erdvioje vietoje statomi pirmieji mieste tokio modelio senjorų namai jau prigiję Prancūzijoje.

Vykstant statyboms, Prancūzijoje registruotai bendrovei „Senior Group“ atstovauja VšĮ „Senior Panevėžys“. Skelbiama, kad šios įstaigos darbuotojai jau skuba į pagalbą panevėžiečiams senjorams ir siūlo jiems sveikatos priežiūros paslaugas į namus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Paskaičiavimas 2023-02-28 01:58
Nors viešai kainos neskelbiamos, bet tos pačios firmos paslaugos pvz. Latvijoje kainuoja apie 1700 Eu/mėn visiškai sveikam senjorui. Jei senjoras blogai juda ar ligotas-kaina šauna greit aukštyn, plius dar jei nori, pvz. daktaro konsultacijos ar vaistų suleidimo parūpinimo tai taipat papildomai kainuoja. Kodėl Ukmergė? Čia daug galinčių mokėt po 2000 Eu /mėn pensininkų? Manau, kad dėl pigios darbo jėgos ir sklypų kainos Ukmergėje. O jei dar Ukmergės valdžia parūpins užsakymų už valdiškus pinigus, tai biznis bus liuks. Beje, už tokius pinigus Lietuvoj nėr problemos senoliams-panašių vietų užtektinai. Tai kam bus čia didžiausia nauda? Pagalvokit prašau.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Aha 2023-02-28 06:46
visur skelbiamavietu trukumas, eiles. Pabandik Ukmergeje kur savo zmogu patalpinti...nera vietu. Laukit.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų