Spausdinti šį puslapį

Prieštankinę miną rado daugiabučio rūsyje

Pivonijos seniūnijos Vileikių kaime, daugiabučio namo rūsyje, antradienį rasta prieštankinė mina.

Dėl šio radinio buvo įvestas planas „Skydas“.

Vileikių kaimo Klevų gatvėje yra keletas daugiabučių namų. Vieno jų rūsyje kovo 7-osios vakarą, apie 19 val., ir buvo surasta mina.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai budėjo, kol atvyko Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai. Jie išgabeno sprogmenį, kuris sunaikintas poligone.

Rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas sakė, kad surastoji mina – mokomoji, matyt, užsilikusi nuo sovietinių laikų. Ji galėjo būti pagaminta apie 1962-uosius metus. Kas ir kaip ją atgabeno į daugiabučio rūsį, dabar sunku pasakyti. Tačiau matyti, kad mina atgabenta ne naujai, o gulėjo rūsyje jau daugelį metų. Kadangi ji – mokomoji, visiškai jokio pavojaus nekėlė.

„Tačiau jos išvaizda lygiai tokia pati, kaip ir tikros minos. Todėl tas, kas rado, labai teisingai pasielgė, kad pranešė“, – kalbėjo rinktinės vadas. Jis priminė, kad tokiais atvejais visada privaloma pranešti tarnyboms, o ne patiems priimti sprendimus ar bandyti išgabenti.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)