Atliekų neišveža laiku, kai sugenda technika

Krekšlių rajono gyventojas teiravosi, kodėl kovo 7-ąją nebuvo išvežtos atliekos, nors tai padaryti priklausė pagal grafiką.

UAB Ukmergės autobusų parko, kuriai priskirta atliekų išvežimo funkcija, direktorius Rimvydas Olšauskas sakė, kad pasitaiko atvejų, kai atliekos išvežamos ne laiku – ne ryte, o antroje dienos pusėje ar net kitą dieną. Taip nutinka dėl technikos gedimų. Įmonė techniką suremontuoti stengiasi kuo operatyviau. Tačiau, jeigu tenka laukti detalės, remontas gali užtrukti. „Mūsų šaltkalviai dirba intensyviai, kad pašalintų gedimus“, – patikino direktorius.

Kartais laiku atliekos neišgabenamos ir dėl oro sąlygų. „Kai slidu, nėra galimybės privažiuoti prie kai kurių namų, ypač jei reikia nusileisti nuo kalno, nes po to automobilis nebeužvažiuos, – paaiškino  R. Olšauskas. – Buvo atvejis, kai šiukšliavežė nuslydo nuo kelio, teko kviesti kraną. Reikia suprasti, kad tai – sunkūs, dideli automobiliai, kurie ne visada gali pravažiuoti ten, kur pravažiuoja lengvieji automobiliai.“

Gyventojams, kai vėluojama išvežti atliekas, direktorius patarė kreiptis ant konteinerių nurodytais kontaktais. Jie priklijuoti kone ant visų ar bent ant daugelio konteinerių. Galima skambinti telefonu 8 655 68154.

„Kad yra problemų, neneigiame, tačiau stengiamės jas išspręsti. Mes už tai, kad tiek mieste, tiek rajone gyventojams nekiltų nepatogumų dėl atliekų išvežimo“, – kalbėjo R. Olšauskas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # ! 2023-03-20 08:56
As siuksles rusiuoju,maisto atliekas kompostuoju - ana sa vaite jau atsiunte saskaita uz 2023m...virs 50€. Uz ka????? Uz 2 mazu konteineriuku per metus misriu atlieku isvezima,kurios netiko nei rusiuoti nei kompostuoti??? Apie 20kg siuksliu - ivertino 50€???

Greiciausiai tie iteisinti vagys,nesvarbu ar vezi ar nevezi siuksles - pasizymi sau,kad vezei 2 kart per menesi...ir apmokestina kaip uz 2 konteinerius per menesi.

Tai kam tada rusiuoti siuksles - jei visvien moki tiek pat kaip ir tie,kurie ju nerusiuoja???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų