Aiškinasi, kaip Siesartyje atsidūrė gyvūnų gaišenos

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai pradėjo tyrimą dėl Ukmergės rajone, Siesarties upėje, aptiktų, kaip įtariama, elninių gyvūnų gaišenų.

Didelę gyvūnų skeletų sankaupą upėje pastebėjo vietos gyventojai.

Pirmasis į šį pranešimą viešai sureagavo Seimo narys Linas Jonauskas. Praėjusią savaitę jis išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad viena iš versijų, kaip gyvūnų gaišenos atsidūrė upėje, – brakonierių bandymas atsikratyti įkalčių. „Manoma, kad ten sumesti ne vieno gyvūno, galimai elninių gyvūnų, kaulai“, – teigė parlamentaras.

Pasak jo, versijų, kaip atsidūrė kaulai upėje, gali būti įvairių. Viena jų – brakonieriai, išdarinėję gyvūnus, mėtydami pėdas, kaulus išmetė į upę. Kita versija – į upę gaišenų likučius sumetė elninius gyvūnus laikantis ūkininkas.

Dėl upės taršos, netinkamo gaišenų tvarkymo ir galimo brakonieriavimo parlamentaras kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą ir Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

„Bet kokiu atveju tai yra akivaizdus pažeidimas ir žala gamtai. Brakonieriavimo atveju pažeidėjams tektų ne tik atlyginti dešimtis tūkstančių eurų siekiančią žalą gamtai, bet ir susimokėti nemenkas baudas už taršą, taip pat iš jų būtų konfiskuojami ginklai ir transporto priemonės“, – teigia L. Jonauskas.

Pirmadienį pakalbintas Seimo narys pasakojo, kad pranešimas buvo gautas ketvirtadienį. Radinio vieta yra Želvos seniūnijoje, netoli ribos su Molėtų rajonu. Aplinkosaugininkai sureagavo iš karto.

Anot Seimo nario, po informacijos paviešinimo sureagavo ir daugiau žmonių, kurie gyvena netoli tos vietovės. Tad versija, kas galėjo tokiu būdu atsikratyti apie dešimties ar daugiau gyvūnų gaišenų, aiškėja, tačiau laukiama tyrimo pabaigos.

Aplinkos apsaugos departamente paprašius pakomentuoti įvykį, departamento atstovė Jurgita Jasiūnienė sakė, kad aplinkybės vertinamos. Pažadėjo plačiau atsakyti, kai surinks informaciją iš pareigūnų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų