Parodoje – nuotraukos iš Šv. Jokūbo kelio

Ukmergės tolerancijos centre eksponuojama ukmergiškės Kristinos Kasmauskienės fotografijų paroda „El Camino Portugues de la Costa“.

Joje eksponuojamos nuotraukos, darytos keliaujant Portugalijos Šv. Jokūbo keliu, kuris driekiasi Atlanto vandenyno pakrante.

Fotografijų autorė kovo mėnesį keliavo piligriminiu keliu nuo Porto miesto Portugalijoje iki Santiago de Compostela miesto Ispanijoje.

Kelionės metu moteris įveikė 280 kilometrų, iš jų 190 kilometrų nuėjo pėsčiomis, likusius įveikė traukiniu. Tai – vienas gražiausių piligrimystės maršrutų, kuriame – daug laukinės gamtos, vandenyno didybės, eukaliptų giraičių, upių ir upeliukų, smėlio kopų, mažų ir didesnių miestelių, kurių gyventojai siūlo nakvynę piligrimams.

Pasak fotografės, į kelionę ji išsiruošė tuomet, kai iškilo esminiai klausimai apie pasirinkimus gyvenime ir tolimesnį gyvenimo kelią. Moteris pasiryžo iššūkiui keliauti viena ir pasitikrinti, kiek pasitiki vedimu ir kiek geba būti savarankiška įvairiomis aplinkybėmis.

O aplinkybių būta įvairių – ir šaltis, ir nuovargis, ir skausmas, ir bandelės vietoje įprasto maisto. Tačiau sutikta daug nuostabių žmonių, išjausta patirčių, kuriomis K. Kasmauskienė pasidalijo parodos atidarymo metu.

„Kelyje patyriau ir daug iššūkių, ir daug vidinio džiaugsmo ir laisvės pojūčio“, – sakė ji. Patirtis įvertinti padėjo tai, kad moteris vaizdus fiksavo fotografuodama telefonu, o mintis, emocijas – užrašydama kelionės dienoraštyje.

Parodą padėjo surengti naujųjų medijų klubas „Pozityvas“. Joje eksponuojami įstabiausi kelio vaizdai – 30 fotografijų, atrinktų pačios autorės.

Fotografija K. Kasmauskienę lydi per 20 metų, tad ši paroda – jau ne pirmoji, bet, kaip pati sako, labai ypatinga, nes kiekvienas užfiksuotas momentas yra išjausta gyvenimo akimirka. 

Paroda veiks iki gegužės 10 d. 

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų