Ukmergiškių valia bus įrengiama paplūdimio tinklinio aikštelė

Ukmergiškiai buvo kviesti balsuoti už bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjas.

Paaiškėjo, kad daugiausia balsų surinko idėja „Paplūdimio tinklinio aikštelės įrengimas“.

Iš viso konkursui buvo pateiktos aštuonios idėjos. Jas vertino rajono mero potvarkiu sudaryta darbo grupė. Viena idėja buvo atmesta, nes neatitiko reikalavimų, o septynios pateiktos vertinti visuomenei.

Iš jų daugiausia gyventojų balsų pritraukė projektinė idėja „Paplūdimio tinklinio aikštelės įrengimas“. Jos tikslas – Mūšios tvenkinio pakrantėje įrengti aktyvaus laisvalaikio erdvę su profesionaliomis lauko tinklinio aikštelėmis ir tribūna žiūrovams. Tikimasi, kad aikštelės įrengimas skatins žmones dalyvauti fizinio aktyvumo veikloje, sudarys sąlygas išplėsti aktyvaus sporto šakų pasiūlą rajone ir populiarins tinklinį.

Kad būtų įgyvendinta būtent ši gyventojų pateikta iniciatyva, balsavo 529 rajono gyventojai.

Savivaldybės administracijos duomenimis, beveik mėnesį trukusiame balsavime iš viso gauti 2 523 ukmergiškių balsai.

Suskaičiavus balsavimo rezultatus, antroji vieta atiteko projektui „Šventupės sporto parkas“ (439 balsai), trečioji – „Ukmergės Gėlių rajono laisvosios erdvės įrengimas“ (370 balsų), ketvirtoji – „Vis dar norime krepšinio aikštelės Rečionyse“ (357 balsai), penktoji – „Želvos krepšinio aikštelės atnaujinimas“ (306 balsai), šeštoji – „Vandens telkinio pritaikymas Balelių kaimo gyventojų poreikiams“ (232 balsai) ir septintoji – „Daugiafunkcinės sporto aikštelės įrengimas“ (290 balsų).

Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus, koordinuojančio konkursą, vedėja Inga Pračkailė sakė, kad, atlikus balsų patikrą, negaliojančių balsų kiekis buvo panašus kaip ir praėjusiais metais. Pagrindinės priežastys – balsavo asmenys, kurių deklaruota gyvenamoji vieta ne Ukmergės rajone, kiti balsuodami nenurodė savo pavardės ar kitų duomenų, kurie leistų identifikuoti asmenį. Negaliojo pakartotiniai balsai už tą patį projektą.

Vienas gyventojas galėjo balsuoti už kiekvieną projektą po vieną kartą. „Kad ir kaip akcentuojame balsuojant teisingai užpildyti duomenis, vis dar pasitaiko netiksliai suvestų duomenų“, – sakė I. Pračkailė.

Tačiau skyriaus vedėja atkreipė dėmesį, kad negaliojantys balsai konkurso laimėtojui reikšmingų pasekmių neturėjo. Lyginant pirminius balsavimo rezultatus su rezultatais po patikrinimo, pagal balsų daugumą projektų eiliškumas nepasikeitė.

Konkursą laimėjusios idėjos įgyvendinimas bus finansuojamas savivaldybės biudžeto lėšomis. Tam šiais metais numatyta skirti 40 tūkst. eurų.

Balsų daugumą surinkusio projekto vertė – 43 tūkst. eurų. Skyriaus vedėja informavo, jog pagal tvarką, jeigu projektas svarbus bendruomenei, savivaldybės tarybos sprendimu jam gali būti skirta papildomai lėšų. „Be to, projektų sąmatos pasiūlymuose yra preliminarios. Pritarimą gavusį projektą įgyvendina savivaldybės administracija, kuri sudaro viešąjį pirkimą, tad sąmata dar gali keistis ir galbūt projektas įsiteks į skirtus 40 tūkst. eurų“, – kalbėjo I. Pračkailė.

Pasak jos, daugiausia gyventojų balsų gavusį projektą rajono savivaldybės taryba patvirtins gegužės mėnesį, kadangi projektas turi būti apsvarstytas komitetuose. Vis tik esmė yra žmonių balsai, jų negalima nepaisyti, o pat projektas yra aiškus, atitinka reikalavimus, tad neturėtų niekam užkliūti.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų