„Varpelių“ išvežimas – su kliūtimis

„Ukmergės žinių“ redakcijoje sulaukėme klausimo dėl neišvežamų rūšiuojamų atliekų konteinerių.

Dėl to teiravosi Anykščių gatvės gyventoja. Pasakojo sunkiai vaikštanti, tačiau jau ne vieną kartą iš namų link atliekų aikštelės keliaujanti su maišeliu plastikinės taros. Bet „varpelį“ randa pilnutėlį, net aplinkui krūvos atliekų prikrautos.

Svarstė, kam skatinti žmones rūšiuoti, jei to daryti neįmanoma.

Klausimas UAB „Ekonovus“ Vilniaus padaliniui buvo užduotas šį trečiadienį. Bendrovė pažadėjo balandžio 27 dieną, ketvirtadienį, atsiųsti transportą ir mieste ištuštinti pakuočių atliekų konteinerius – „varpelius“.

„Pastebime, kad pastaruoju metu antrinių žaliavų surinkimas Ukmergėje nėra sklandus. Žmonės skundžiasi perpildytais popieriaus, plastiko konteineriais.

Visų atliekų sutvarkymą rajone koordinuojanti Ukmergės rajono savivaldybė kol kas gali užtikrinti tik mišrių komunalinių atliekų sutvarkymą – tų, kurias išmetame į bendrus konteinerius.

Pakuočių atliekų – stiklo, popieriaus, plastiko – sutvarkymą Lietuvoje organizuoja verslininkai“, – informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

Ji detaliai paaiškino sistemos veikimo modelį. „Šalyje nustatyta tokia tvarka, kad verslininkas, pagaminęs ar įvežęs prekę, pagamina ar įveža ir jos pakuotę. Todėl pagal principą „teršėjas moka“ jis turi sutvarkyti savo atliekas.

Ukmergės rajone susikaupusių pakuočių atliekų surinkimu ir išvežimu į jų apdorojimo įrenginius šiais metais rūpinasi dvi viešosios įstaigos: „Gamtos ateitis“ ir „Žaliasis taškas“. Tam jos samdo vežėją – yra sudariusios sutartį su UAB „Ekonovus“ Vilniaus padaliniu.“

Pasak atstovės spaudai D. Zimblienės, pagal bendrovės pateiktą pakuočių atliekų surinkimo grafiką pakuočių konteineriai Ukmergės rajone turi būti tuštinami dukart per mėnesį. Deja, ši sistema veikia su trikdžiais. Savivaldybė negali labai paveikti šio proceso ar taikyti kokias nors sankcijas, tačiau Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus darbuotojai nuolat seka situaciją mieste ir rajone ir apie perpildytus pakuočių atliekų konteinerius informuoja UAB „Ekonovus“ Vilniaus padalinį.

Tikimasi, kad antrinių žaliavų surinkimo problemos išnyks, kai nuo ateinančių metų jomis ims rūpintis savivaldybės įmonė UAB Ukmergės autobusų parkas. Nuo praėjusių metų lapkričio ji mieste ir rajone tvarko mišrias komunalines atliekas.

Gavome dar vieną ukmergiškio skundą panašia tema. Krekšlių rajono Pilėnų gatvės gyventojas tikino, kad balandžio 25 d. iš privačių namų turėjo būti išvežamos rūšiuotos atliekos – žali ir mėlyni konteineriai. Bet taip ir liko neišvežti.

Iš rajono savivaldybės gautame atsakyme teigiama, kad pagal UAB „Ekonovus“ Vilniaus padalinio pateiktą pakuočių atliekų surinkimo grafiką Krekšlių maršruto aptarnavimas buvo nustatytas balandžio 13 d. Balandžio 25 d. pakuočių atliekų surinkimas numatytas nebuvo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+6 # - 2023-05-03 11:22
Redakcija, ar galite pasiteirauti, kada bus plaunami konteineriai? Tiek buitinių atliekų tiek rūšiavimo varpeliai? Baisu žiūrėti visoje Ukmergėje konteineriai kaip ligų židiniai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Xe 2023-05-03 19:48
Juokingiausia,kad rusiuoji siuksles ar nerusiuoji - saskaita uz siuksliu isvezima gauni tokia pat. :-x

Rusiuotas siuksles veza Ekonovus - saskaita atsiuncia Ukmerges Autobusu Parkas...kurie net neveza rusiuojamu atlieku. Bardakas Ukmergej. Rusiuojantys siuksles lieka durniaus vietoje. Negana to,kad konteineriai visada perpildyti - tai dar rusiuojantys turi sumoketi uz nerusiuojancius. :-x

Valdzia kalba apie ekologija,gamta ir t.t...bet realybe gerokai skiriasi nuo skambiu lozungu. Realybeje net siuksliu laiku nesugeba isvezti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # miestietis 2023-05-04 19:11
Apsileidusi savivvaldybė šiuo klausimu net labai. Daukanto gatvėje pastoviai konteineriai pilni, prie konteinerių irgi šiukšlės, niekas nevalo, neprižiūri aplinkos, varnos viską išdrasko, išnešioja. Kažkodėl atvažiuoja tik vienas vairuotojas, be pagalbinių darbininkų, gal todėl ir betvarkė
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų