Nustatyti du asmenys, Siesartį užteršę gyvūnų gaišenų liekanomis

Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai skelbia baigę tyrimą dėl Ukmergės rajone, Želvos seniūnijoje, Siesarties upėje, rastų gyvūnų gaišenų liekanų.

Dviem asmenims teks sumokėti baudas už medžioklės taisyklių ir atliekų tvarkymo reikalavimų pažeidimus.

Vilniaus aplinkosaugininkai, kovo 30 d. gavę pranešimą apie Siesartyje rastas laukinių gyvūnų liekanas, nuvyko į nurodytą vietą ir pradėjo tyrimą.

Buvo nustatyta, jog asmuo, turėjęs užtikrinti, kad sumedžiotų ir išdorotų gyvūnų dorojimo atliekos būtų sumestos į gyvūninių atliekų duobę, jas perdavė kitam asmeniui, neturinčiam teisės tokių atliekų surinkti, vežti ar apdoroti. Liekanas surinkęs antrasis asmuo jas išsivežė ir išvertė į Siesarties upę. 

Asmeniui, neužtikrinusiam, kad atliekos būtų tinkamai sutvarkytos, gresia 150–300 eurų bauda, taip pat reikės sumokėti 30–90 eurų baudą už medžioklę reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus. Pažeidėjui, atliekomis atsikračiusiam Siesartyje, už taršą gresia 150–300 eurų, o už atliekų surinkimą ir vežimą, neturint teisės užsiimti tokia veikla, – 300–850 eurų bauda.

Departamentas primena, kad panašus atvejis Ukmergės rajone įvyko ir 2019 m. Tada Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai, pagal gautą pranešimą, kad medžioklės plotų vienete išmėtyti medžiojamųjų gyvūnų kailiai ir jų dalys, atliko medžiotojų klubo neplaninį patikrinimą.

Atlikdami tyrimą, Vilniaus aplinkosaugininkai nustatė keturis medžioklę reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus, o juos padariusiems asmenims buvo skirtos administracinės nuobaudos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Xe 2023-05-10 12:11
Kai isversti kur papuola ir susimoketi bauda pigiau nei utilizuoti kaip priklauso. :lol: :lol: :lol:

Ir bauda gavo tik per savo kvailuma: Siesarties upes pakrantemis vaiksto zvejai,upe plaukia su baidaremis,butu isverte kur nors i griovi ant virsaus uzmete saku ir nebutu jokio triuksmo.

Baudos isties juokingos.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų