Už knygą – du svarbūs apdovanojimai

J. Kelero poezijos rinktinę įvertino ir skaitytojai, ir skirtingų sudėčių komisijos. J. Kelero poezijos rinktinę įvertino ir skaitytojai, ir skirtingų sudėčių komisijos.

Poetui Juliui Kelerui už pernai išleistą poezijos rinktinę „Virtuvėlė pilna Ukmergės“ siūloma skirti prestižinę Maironio premiją, kurios laureatas tampa ir tarptautinio festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatu.

Be to knyga tapo laureate Metų knygos rinkimuose poezijos knygų kategorijoje.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną buvo paskelbti akcijos „Metų knygos rinkimai“ nugalėtojai. Poezijos knygų kategorijoje daugiausia skaitytojų balsų surinko J. Kelero knyga „Virtuvėlė pilna Ukmergės“.

Akcijoje varžėsi specialiai sudarytų ekspertų komisijų atrinktos pernai išleistos knygos – iš viso nominuota 21 knyga penkiose kategorijose. Skaitytojai už jas balsuoti galėjo du mėnesius nuo nominantų paskelbimo Vilniaus knygų mugėje.

Metų knygos rinkimai vyksta kasmet nuo 2005-ųjų ir yra Skaitymo skatinimo programos dalis. Akciją rengia Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Kultūros ministerija knygų laureačių autoriams skyrė pinigines premijas, o autorinių antspaudų studija „Ekslibris.lt“ dovanojo vardinius antspaudus.

Maironio premijos skyrimo komisija, kurios pirmininkas – poetas A. A. Jonynas, laureatą išrinko iš penkių kandidatų, kuriuos pasiūlė Lietuvos rašytojų sąjunga.

Maironio premija įsteigta 2013-aisiais, ją sudaro 3 tūkst. eurų. Ji skiriama už geriausią poezijos knygą, išleistą per praėjusius kalendorinius metus.

Poetas, kuriam skiriama premija, tampa tarptautinio festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatu.

Prestižinės poetų premijos steigėja ir mecenatė yra Kauno miesto savivaldybė. Komisijos siūlymą dar turi patvirtinti Kauno miesto savivaldybės taryba savo posėdyje.

Iškilmingas laureato pagerbimas bei „Poezijos pavasario“ ir Maironio premijos įteikimas planuojamas gegužės 26 dieną Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje.

„Poezijos pavasario“ laureatu tampama ir premija tam pačiam asmeniui teikiama tik vieną kartą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų