Konkurso nugalėtojos – dvi Ukmergės bendruomenės

Prekybos tinklas „Maxima“ paskelbė, kad tarp jų konkurso „Mes – bendruomenė“ nugalėtojų yra dvi bendruomenės iš Ukmergės.

Skelbiama, kad išrinkta iš viso 16 projektų, tarp kurių – 6 Aukštaitijos krašto bendruomenės. Projektams įgyvendinti „Maxima“ skiria 120 tūkst. eurų.

Šis konkursas vyksta devintus metus. Šiemet jame dalyvavo daugiau kaip 200 nevyriausybinių ir ne pelno siekiančių organizacijų.

Į antrąjį konkurso etapą patekusius projektus vertino iš „Maximos“ atstovų sudaryta komisija, buvo paskelbtas ir balsavimas internetu. Susumavus komisijos ir balsavimo internete balus, paaiškėjo, kurios idėjos šiemet yra finansuojamos.

Skelbiama, kad projektą laimėjo Elektrėnų, Plungės, Švenčionių, Ukmergės, Rokiškio, Akmenės, Vilniaus, Utenos, Telšių, Skuodo, Šakių, Kretingos, Kauno bei Druskininkų miestų ir rajonų bendruomenės.

Tarp 6-ių Aukštaitijos etnografiniame regione veikiančių bendruomenių – dvi iš Ukmergės. Tai – asociacija „Šeimų bendrystė“ su projektu „Daržo fenomenas“ ir viešoji įstaiga „Jaunimo laisvalaikio centras“ su projektu „Sumani terasa“.

Asociacija „Šeimų bendrystė“ yra įkūrusi bendruomeninę „Tėkmės“ mokyklą. Joje siekia naudoti pačių užaugintus maisto produktus. Įgyvendinus projektą „Daržo fenomenas“, sukurs bendruomenės daržą, sodą bei aplinką, kurioje bus skatinamas tvarus maisto auginimas, taupus naudojimas, skatinamas sveikas gyvenimo būdas. Vaikai mokysis auginti daržoves bei uogas, pažins gamtos procesus, galbūt pagamins daržovių patiekalų.

VšĮ „Jaunimo laisvalaikio centras“ iniciatyva „Sumani terasa“ – tęstinis projektas Ukmergės bendruomenei, kurio metu bus įkurtas jaukus vidinis kiemas su terasa. Norintieji čia galės keistis knygomis, palikti ar pasiimti nenaudojamus daiktus, maisto produktus, sodinti ir dalintis vaistažolėmis bei prieskoniniais augalais, dalyvauti ekologijos edukacijose, dirbtuvėse ar kūrybinėse terapijose.

Skelbiama, kad bendruomenės savo projektus įgyvendins iki spalio 31 d. Kiekvienam jų realizuoti prekybos tinklas skirs iki 10 tūkst. eurų. Programos „Mes – bendruomenė“ lėšomis gali būti finansuojama iki 70 proc. visos projekto vertės.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-2 # Gyventojas 2023-05-26 07:18
Šaunuoliai Tėkmiukai. Kad ir kokius piktus ir pagiežingus gandus skleistų kai kurių valstybinių mokyklų ir darželių vadovai apie šią mokyklą, reikia pripažinti, kad yra sričių, kuriose jiems Tėkmės nepasivyt. Tėkmei didelės sėkmės -sena patarlė sako, kad karavanas vis tiek eina,,,
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Nebejuokink 2023-05-27 00:31
Nebejuokink.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų