Šią vasarą Antakalnio gatvėje UAB „Ukmergės vandenys“ įgyvendins paviršinių nuotekų tinklų įrengimo projektą.

Vykdant darbus gatvėje bus ribojamas eismas, vairuotojams teks važiuoti aplinkkeliais, o viešojo transporto maršrutai bus pakoreguoti.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas informavo, kad projekto metu paviršiniai nuotekų tinklai bus įrengiami 1,6 km atkarpoje Antakalnio gatvėje, nuo Vilniaus gatvės iki Ąžuolų gatvės.

Projekto  vertė – 248 tūkst. Eur. 85 proc. lėšų skiria Aplinkos ministerija, 15 proc. – rajono savivaldybė. Šiuo metu pateikta dokumentacija statybos leidimui gauti, darbus ketinama pradėti nuo birželio vidurio, o užbaigti iki lapkričio pabaigos. Juos atliks UAB „Geovizija“.

Pasak R. Arlinsko, darbus rangovas planuoja vykdyti etapais. Visa Antakalnio gatvė suskirstyta į šešis ruožus: pirmasis – nuo Miškų iki Nuotekų gatvės, antrasis – nuo Nuotekų iki Laukų gatvės, trečiasis -– nuo Laukų iki Jaunimo gatvės, ketvirtasis – nuo Jaunimo iki Dariaus ir Girėno gatvės, penktasis nuo Dariaus ir Girėno iki Draugystės gatvės ir šeštasis – nuo Draugystės iki Ąžuolų gatvės. Dėl nedidelių gylių darbus vykdys atviru būdu.

Skaičiuoja, kad vieną atkarpą padarytų per 15 dienų. Dar nepriimtas sprendimas, ar darbus vykdys viena brigada, įrengdama tinklus vienoje atkarpoje po kitos, ar iš karto dirbs kelios brigados keliose atkarpose. Kol tęsiasi mokslo metai, nutarta pradėti nuo atkarpų, esančių gatvės pradžioje ir viduryje. Paskutinėse atkarpose, apimančiose gatvės ruožą nuo Dariaus ir Girėno iki Ąžuolų gat-vės, darbus vykdyti planuojama mokinių atostogų metu.

Statybos leidimą tikimasi gauti iki birželio 2 dienos. Kadangi į darbų teritoriją patenka privatūs sklypai, derinama su Nacionaline žemės tarnyba.

Apylankos, nukreipiančios automobilių srautus, derinamos su rajono policijos komisariatu. Vairuotojus informuos įrengti kelio ženklai.

Organizuojant viešojo transporto paslaugas, bus koreguojami 6 ir 3 autobusų maršrutai, laikinai neveiks stotelė prie gelžbetonio gamyklos.

Jau žinoma, kad, įrengiant tinklus pirmose ir vidurinėse atkarpose, autobusai važiuos per Dariaus ir Girėno gatvę (laikina stotelė bus įrengta šioje gatvėje tarp automobilių plovyklos ir degalinės) bei Draugystės gatvę.

Kokiu maršrutu važiuos autobusai, vykdant darbus paskutinėse dvejose atkarpose, į kurias patenka Dariaus ir Girėno bei Draugystės gatvės, dar neapsispręsta. Pasak UAB Ukmergės autobusų parko atstovės Jūratės Skapienės, galimai bus važiuojama Jaunimo gatve ar kitomis, tačiau dar reikia pravažiuoti gatves ir patikrinti, ar jos ne per siauros, ar bus galimybė iš jų išsukti. Ji paminėjo, kad Autobusų parkas turi tik du trumpesnius autobusus, visi kiti – ilgi, tad jiems išsisukti reikia platesnių gatvių.

Šiemet planuojama pradėti įgyvendinti ir Antakalnio gatvės rekonstrukcijos projektą. Rajono savivaldybės Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Tadas Balžekas informavo, kad dėl šio projekto dar neįvykdytas pirkimas. Kada prasidės darbai, dar neaišku. Tačiau, startavus projektui, gatvė bus uždaryta ilgesniam laikui – apie metus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Aha123 2023-06-18 21:37
Ilgai ruosiasi. Tuoj vasara ipuses, o darbai net neprasidejo. Pas mus viskas daroma atvirksciai
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų