Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

Va­sa­rą vyk­do­mi ši­lu­mos įmo­nės eks­plo­a­tuo­ja­mų ka­ti­li­nių re­mon­to ir ban­dy­mo dar­bai tik­ri­na uk­mer­giš­kių kan­try­bę. Karš­to van­dens iš­si­il­gę dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jai pik­ti­na­si ne vien jo ne­bu­vi­mo ter­mi­nais. Ste­bi­si, ko­dėl van­duo ne­at­si­ran­dąs ža­dė­tu lai­ku.

Tuo me­tu ši­lu­mi­nin­kai sa­ko, jog me­tai iš me­tų ne­sklan­du­mų dėl ter­mi­nų ne­bū­na.

„Karš­tas van­duo pa­lei­džia­mas ta­da, kaip ir esam įsi­pa­rei­go­ję – nu­ro­dy­tą die­ną. Tik žmo­nės su­pran­ta, kad tu­ri bū­ti iš­kart, ta­čiau pa­gal van­dens tie­ki­mo tech­no­lo­gi­ją yra ki­taip“, – sa­ko UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ di­rek­to­rius Vy­das Pa­knys.

Pa­lei­džiant van­de­nį, anot jo, svar­būs ir sau­gu­mo su­me­ti­mai: „Už­trun­ka, kol sis­te­ma įkais­ta, siur­bliai at­su­ka van­de­nį, įvyk­do­mi ki­ti pro­ce­sai. Bū­tent nu­ro­dy­tą van­dens at­si­ra­di­mo die­ną nuo anks­ty­vo ry­to pra­de­dam dar­bus, yra su­dė­lio­ti gra­fi­kai. Van­duo at­si­ran­da po ke­lių va­lan­dų – ne nak­tį ar iš pat ry­to, sten­gia­mės, kad bū­tų iki pie­tų. Ap­skri­tai tu­rim už­tik­rint, kad at­si­ras­tų iki 24 va­lan­dos.“

Karš­to van­dens pa­sa­ko­jo pa­si­ge­du­si vie­na S. Dau­kan­to gat­vės gy­ven­to­ja. Mo­ters tei­gi­mu, jo ne­bu­vę dar ir dėl pa­pil­do­mų re­mon­to dar­bų.

„Ką tik grį­žom į na­mus po ke­lio­nės, no­ri­si nu­si­praus­ti, o čia van­dens nė­ra... Dvi sa­vai­tes jo ir taip ne­bu­vo, da­bar – vėl kaž­ko­kios pro­ble­mos. Pa­skam­bi­nus į „Uk­mer­gės ši­lu­mą“ in­for­ma­vo, kad pas juos vis­kas ge­rai, sa­kė kreip­tis į Bu­tų ūkį. Čia pa­ža­dė­jo at­siųs­ti žmo­gų pa­si­žiū­rė­ti, bet jis taip ir ne­pa­si­ro­dė“, – pik­ti­no­si pir­ma­die­nį į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si skai­ty­to­ja.

Gy­ven­to­jai taip pat ste­bi­si, ko­dėl pro­fi­lak­ti­kos me­tu karš­to van­dens Uk­mer­gė­je ne­bū­na net ke­lias sa­vai­tes. Ma­ža to – skir­tin­guo­se mik­ro­ra­jo­nuo­se skir­tin­gu me­tu.

„To­kia yra tech­no­lo­gi­ja – ne­tu­rim ben­drai su­jung­to vie­no tin­klo mies­te, ki­ti kai ku­rie ra­jo­nai tu­ri. Ne­ga­lim iš vie­nos tin­klo zo­nos kū­ren­ti į ki­tą“, – sa­kė V. Pa­knys. Ta­čiau, anot jo, ir ki­tuo­se mies­tuo­se „nie­kas ne­pa­si­da­ro per vie­ną die­ną“.

„Per tą lai­ką at­lie­ka­ma daug svar­bių ir su­dė­tin­gų dar­bų: re­mon­to ei­na­mie­ji dar­bai, tra­sų iš­ban­dy­mai, ka­ti­li­nių skai­tik­lių pa­tik­ri­ni­mai – 80–90 vie­ne­tų rei­kia pa­ruoš­ti met­ro­lo­gi­nei pa­tik­rai, o pas­kui – su­mon­tuo­ti, – aiš­ki­no pa­šne­ko­vas. – Šiuos vi­sus dar­bus at­lie­kam va­sa­rą, ruoš­da­mie­si žie­mai, kad sis­te­mo­je žie­mą bū­tų iš­veng­ta ava­ri­jų ir var­to­to­jai ne­pa­tir­tų ne­pa­to­gu­mų.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų