Spausdinti šį puslapį

Sąskaitas ragina ignoruoti

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Į redakciją paskambinęs Vilniaus gatvės gyventojas Valentinas kalbėjo daugeliui daugiabučiuose gyvenančių ukmergiškių aktualia tema. Žmogus išdėstė savo mintis apie UAB „Miesto energija“ iki šiol į pašto dėžutes mėtomus mokesčių lapelius.

Juose – sąskaitos už karšto vandens skaitiklio priežiūrą, kurios vis didėja.

„Kad man jau „Ukmergės šiluma“ ir skaitiklį pakeitė. Pranešiau apie tai „Miesto energijai“, tačiau šie vis kas mėnesį sąskaitą atsiunčia – padidėjusią“, – pasakojo jis. Sako nemokantis šiai įmonei – pasitikėjo rajono vadovais, savivaldybės specialistais, kurie viešai, per spaudą siūlė ignoruoti gaunamas sąskaitas, tikino, kad šie „Miesto energijos“ veiksmai neteisėti.

„Žinau, kad vyksta teismai. Tačiau jeigu taip nutiktų, kad juose pralaimėtų savivaldybė, ar nereikėtų žmonėms visų tų sumų, kurios susikaupė, mokėti? O gal net kokių delspinigių?“ – nerimauja pašnekovas.

Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas patikino, kad savivaldybės atžvilgiu niekas nepasikeitė – savo pozicijos dėl „Miesto energijos“ siuntinėjamų sąskaitų nepakeitė.

Tokių abejonių iš gyventojų pusės išgirsta, pasak mero, ir savivaldybės administracijos darbuotojai, ir rajono vadovai. Žmonės užsuka ir į savivaldybę, teiraujasi, ką jiems daryti – mokėti „Miesto energijai“ už neteikiamas paslaugas ar ne.

„Už neteikiamas paslaugas gyventojai neturėtų mokėti. „Miesto energija“ tiesiog piktnaudžiauja, gal net siekia įtampą palaikyti tarp gyventojų. Tie, kurių nervai neatlaiko, pamačius didėjančias sumas, grasinimus teismais, tai ir sumoka“, – sako R. Janickas.

Vienas iš ginčo, kuris sprendžiamas teismuose, objektų būtent ir yra karšto vandens skaitikliai, jų nuosavybė. Meras teigia, jog net blogiausiu atveju savivaldybei – jei teismuose nepavyktų laimėti – gyventojai nenukentėtų.

„Ginčai teismuose vyksta tarp savivaldybės ir „Miesto energijos“, gyventojai čia niekuo dėti. Kaip bebūtų, kaip besibaigtų teismas, gyventojai nenukentės. Tačiau jei jau apmokės „Miesto energijai“ jos siuntinėjamas sąskaitas, tai savo pinigų tikrai neatgaus net jai pralošus ginčą“, – sako pašnekovas.

Janickas priminė, kad sulaukę kokių nors grasinimų iš „Miesto energijos“ dėl neapmokėtų sąskaitų ar šaukimo į teismą, gyventojai kreiptųsi į rajono savivaldybės administraciją. Čia jiems bus suteikta nemokama teisinė pagalba.

Pasak rajono vadovo, iki šiol nė vienas daugiabučio gyventojas nėra pranešęs, jog gavo šaukimą į teismą.

UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys sako, kad karšto vandens skaitikliai vartotojų namuose keičiami rajono tarybos sprendimu.

Šiuo metu centralizuotai tiekiamo karšto vandens vartotojų namuose jau pakeista absoliuti  skaitiklių dauguma. Iš 9744 skaitiklių pastatyti 8586 nauji.

Likusius planuojama pakeisti iki metų pabaigos.

Paknys teigia, kad skaitiklių visu šimtu procentų pakeisti nepavyks dėl objektyvių priežasčių. Mat pasitaiko, kad nepavyksta rasti būsto šeimininkų – jie gali būti išvykę į užsienį.

„Apskaičiavome, kad liks nepakeista kokie septyni procentai skaitiklių, ir tai yra normalu. Aišku, stengsimės šį skaičių kiek įmanoma sumažinti“, – sako pašnekovas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)