Spausdinti šį puslapį

Tvirtina, kad siuntimo teko reikalauti per ašaras

Gedimino Nemunaičio nuotr. Greitoji medicinos pagalba Gedimino Nemunaičio nuotr. Greitoji medicinos pagalba

Į redakciją paskambinusi jauna moteris pasakojo, per kokias kančias jei teko išsireikalauti medikų dėmesio savo kūdikiui.

Pivonijos seniūnijoje gyvenanti Dominyka pasakojo, kad pirmagimė jos dukrytė prastai pasijuto penktadienio vakarą: be perstojo atpylinėjo, nuolat verkė. Jauniems tėvams niekaip nesisekė vaikelio nuraminti.

Sunerimę apie vidurnaktį su kūdikiu jie atskubėjo į Ukmergės ligoninės priėmimo skyrių. Tačiau, pasak moters, čia medikai į jos skundus didelio dėmesio nekreipė. Patikinus, jog vaikas „atpylinėja fontanu ir visą vakarą be perstojo rėkia“, esą aiškino, jog tai normalu.

Jauna moteris tikino, kad iš pradžių net nebuvo atlikti jokie tyrimai. Pradėjus reikalauti, galiausiai buvo padaryti kraujo tyrimai. Nustatyta, kad nusilpęs kraujas, gydytoja išrašė vaistukų ir siūlė važiuoti namo.

Tačiau Dominyka tikina nenorėjusi rizikuoti su sergančiu kūdikiu naktį grįžti į kaimą. Ji buvo įsitikinusi, kad mergytei reikia rimtesnių tyrimų, tad pareikalavo siuntimo į Vilnių. Gydytoja, pasak jaunos mamos, jo išrašyti neskubėjo – nemanė, kad tai būtina. „Tuomet aš tikrai pratrūkau, ėmiau šaukti, dėl savo vaiko padaryčiau bet ką“, – pasakojo ukmergiškė. Buvo sukrėsta, kai vietoj prašomo siuntimo jai iš pradžių buvo pasiūlyta policija, esą dėl chuliganiško elgesio.

Galiausiai siuntimą į tretinio lygio gydymo įstaigą sostinėje ukmergiškė gavo ir tik paryčiais su kūdikiu buvo nugabenta ir paguldyta į Vilniaus Santariškių ligoninę.

Atlikus reikiamus tyrimus naujagimei, anot mamos, nustatytas ne tik nusilpęs kraujas, bet vidaus organuose aptikta cista. Medikai ramina, jog tai nėra gyvybiškai pavojinga, tačiau liepė stebėti vaikelį.

„Džiaugiuosi, kad buvau tokia atkakli ir išsireikalavau siuntimo, kitaip nežinau, kaip viskas būtų pasibaigę“, – pasakojo medikų darbu pasipiktinusi moteris.

VšĮ Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Rūta Sriogienė tikino, kad tą naktį budėjusi gydytoja padarė viską, kas priklauso tokioje situacijoje. Ji esą paskyrė ir kraujo tyrimą, ir išrašė siuntimą.

Atlikti kitų tyrimų kūdikiui mūsų ligoninėje, sakė, nėra galimybės, jie atliekami tik tretinio lygio gydymo įstaigoje.

Anot R. Sriogienės, budintys gydytojai yra iš tų medikų, kurie daugiau už kitus skiria pacientams tyrimų, todėl niekaip negalėtų patikėti, kad šiuo atveju, ypač dėl kūdikio, galėję būti kitaip.

Pavaduotoja taip pat turi žinių, kad tėvai ligoninėje labai audringai reiškė emocijas ir šaukė ant medikų. Jos įsitikinimu, tai nebuvo ūmus susirgimas, vaikelis esą atpylinėjo ne tik tą vakarą, bet ir anksčiau, tad tėveliai išsamiau išsitirti į Santariškes galėjo nuvykti ir su šeimos gydytojo siuntimu, ramiai suderinę kelionę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)