Spausdinti šį puslapį

Pažeidusiesiems taisykles grasina baudomis

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gyvūnų ekskrementus privalu surinkti. Gedimino Nemunaičio nuotr. Gyvūnų ekskrementus privalu surinkti.

Nors Gyvūnų laikymo Ukmergės rajono gyvenamosiose vietovėse taisyklės įpareigoja šunis laikančius ukmergiškius surinkti vedžiojamų gyvūnų ekskrementus, dar ne visi kreipia dėmesį į šį, atrodytų, visai nesudėtingą nurodymą. 

Į „Ukmergės žinių“ redakciją paskambinęs Dariaus ir Girėno gatvės gyventojas Robertas pasakojo nuolat besirūpinantis savo gyvenamąja aplinka. Tačiau kiti į švarą ir tvarką dėmesio nekreipiantys.

Pavyzdžiui, kai kurie šunų šeimininkai, vedžiojantys savo augintinius, nė negalvoja susirinkti jų išmatų. Ukmergiškis mano, kad reikėtų tokius pagėdinti.

„Gal tikslinga būtų ir kokias lenteles su užrašais įtaisyti. Gal paskaitę susimąstys. O jei nepadės, tiesiog bausti“, – svarsto pašnekovas.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė sako, kad išsakyta problema ramybės neduodanti ir seniūnijos darbuotojams. Seniūnija yra pastačiusi penkias lenteles, primenančias apie šunų vedžiojimo taisykles. Pasirinktos vietos, kuriose keturkojų šeimininkai dažniausiai „pamiršta“ susirinkti jų išmatas.

Ženklai stovi Dukstynos mikrorajone priešais „Maximos“ prekybos centrą, netoli Dukstynos pagrindinės mokyklos, Pivonijos mikrorajone esančioje vaikų žaidimų aikštelėje, Deltuvos gatvėje esančių daugiabučių teritorijoje bei Pramonės mikrorajone.

Pečiulienė sutinka, jog galbūt ir pašalinių pastaba galėtų tokį gyvenamąją aplinką teršiantį gyventoją sugėdinti. Gal kitą kartą vesdamas savo augintinį į lauką nepamirš ir maišelio pasiimti?

Seniūnė primena, kad taisyklėse draudžiama šunis vedžioti vaikų žaidimų aikštelėse, sporto aikštynuose, stadionuose.

Ji svarsto ir apie specialių reidų rengimą: „Manau, kad su savivaldybės darbuotojais kartas nuo karto apvažiuosime miestą. Gal pasitelksime ir policiją.“

Seniūnė sako, kad ne tik mikrorajonų gyventojai skundžiasi tokiais nedrausmingais šunų savininkais, bet ir mieste žolę šienaujantys darbininkai, dirbantys už pašalpas ar pagal viešųjų darbų programą. Nesilaikančiųjų taisyklių laukia administracine tvarka skiriamos baudos, siekiančios iki 50 eurų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)