Spausdinti šį puslapį

Per balas dar teks pabraidyti

Gedimino Nemunaičio nuotr. Balos Gedimino Nemunaičio nuotr. Balos

Į „Ukmergės žinių“ redakciją paskambinusi A. Smetonos gatvėje gyvenanti ukmergiškė Ona jau ne pirmą kartą priminė nuo šios gatvės iki turgaus einančios Vasario 16-osios gatvės prastą būklę.

Skaudulys visada išryškėja smarkiau palijus. Tuomet gatvės  atkarpa primena purviną baseiną. Pėstiesiems tai tampa neįveikiama kliūtimi.

„Tai pasityčiojimas iš žmonių. Niekur negali iš namų išeiti be guminių batų. Jau dveji metai, kai 30 gyventojų parašai ir raštas guli seniūnijoje ir niekas į tai nereaguoja“ – sakė pašnekovė.

Ukmergės rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Gediminas Narbutas paaiškino, kad Vasario 16-osios gatvės bei dalies A. Smetonos gatvės laukia rekonstrukcija. Šie darbai yra įtraukti į europinėmis lėšomis finansuojamą projektą „Ukmergės miesto buvusio karinio miestelio ir šalia esančių teritorijų viešųjų erdvių infrastruktūros vystymas“.

Numatoma projekto vertė – apie 4,4 mln. eurų. ES parama sudarys apie 3,8 mln., valstybės lėšos –  221 tūkst., savivaldybės biudžeto lėšos – apie 442 tūkst. eurų.

Vedėjas pasakojo, jog šiuo metu yra atliekami parengiamieji darbai – rengiamas investicinis projektas.

Planuojama, kad gavus finansavimą bus tvarkomos karinio miestelio, Vasario 16-osios gatvės ir prie jos esančio skvero, dalies A. Smetonos gatvės teritorijos. Anot G. Narbuto, tikimasi šių teritorijų tvarkybos darbus pradėti kitais metais ir projektą įgyvendinti per dvejus metus.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė pasakojo, jog seniūnija pagal savo galimybes kasmet paremontuoja minėtas gatves. Tačiau tai tikrai nėra kažkokie rekonstrukcijos darbai. „Savivaldybė nuperka paslaugas, o mes prižiūrime, kad jos būtų tinkamai atliekamos“, – sako seniūnė.

Viena iš tokių seniūnijos funkcijų – pavasarinis gatvių dangos „kosmetinis“ remontas. Jo metu užtaisomos po žiemos atsiradusios duobės. Tačiau kol kas šiuos darbus vykdyti dar neleidžia oro sąlygos.

„Kovas yra toks pereinamasis mėnuo – laukiame, kol pradžius. Gatvių duobes paprastai remontuojame balandžio – gegužės mėnesiais. Šiemet taip pat laukia šie darbai, neaplenksime ir A. Smetonos bei Vasario 16-osios gatvių“, – sako seniūnė.

Tačiau, pasak jos, šiose gatvėse vien su duobių užtaisymu nelabai išsiversi. Čia balos stovi dėl to, kad nėra lietaus kanalizacijos, o ji bus įrengta tik rekonstruojant gatves.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)