Spausdinti šį puslapį

Nukenčia nuo šunų

Žmones apkandžioja šunys. Gedimino Nemunaičio nuotr. Žmones apkandžioja šunys. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Visuomenės sveikatos centrai praneša, jog padaugėjo atvejų, kai šunys apkandžioja žmones. Šitaip nuo gyvūnų nukentėjusiųjų yra ir mūsų rajone.

„Balandį apkandžiotų gyventojų gerokai daugiau nei įprastai. Apkandžiojimo atvejų šį mėnesį netgi daugiau nei per pirmą šių metų ketvirtį“, – sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vedėja Elena Mirinavičienė.

Ši įstaiga informuojama apie tokius atvejus. „Jei gyvūnas skiepytas, žmogui pavojaus nėra. Tačiau jeigu apdrasko ar įkanda neskiepytas šuo, mūsų specialistai sprendžia, ar nukentėjusiajam reikalinga vakcinacija, koks turi būti gydymas, kad neišlįstų pasiutligė“, – pasakojo ji.

Anot vedėjos, gyventojai nukenčia ne vien nuo svetimų šunų. Pranešama ir apie atvejus, kai įkanda savi augintiniai.

Per 2016 m. I ketvirtį gauta 10 pranešimų apie apkandžiotus žmones. Septyniems iš jų paskirti skiepai. Per dvi balandžio savaites gauti 7 pranešimai, skiepai skirti 5 asmenims.

„Vieno skiepijimo kurso vakcinos kaina – 53 eurai. Taigi šiemet jau išleista 636 Eur valstybės lėšų Ukmergės rajone dėl to, kad šunys nebuvo paskiepyti nuo pasiutligės ir tinkamai neprižiūrėti“, – sakė E. Mirinavičienė.

Apkandžiotų žmonių kiekvienais metais padaugėja šiltuoju laiku – pavasarį, vasarą. „Gyvūnai suaktyvėja, šuniukams – meilės pasilakstymai... O ir žmonių dabar daugiau išeina į lauką“, – svarsto pašnekovė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)