Spausdinti šį puslapį

Kaltina dėl baudos

Kaltina dėl baudos. Gedimino Nemunaičio nuotr. Kaltina dėl baudos. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Laikraščio skaitytoja į redakciją kreipėsi, norėdama išlieti nuoskaudą, kaip pati sakė, dėl policijos darbo. Moteris sakė iš pareigūnų pasigedusi paprasčiausio žmoniškumo.

Ji papasakojo apie incidentą, dar gerokai seniau kilusį rajono policijos komisariato pastate šiuo metu įsikūrusiame rajono apylinkės teisme. Skaitytoja neslėpė incidentą sukėlusi pati. Pasakojo susikivirčijusi su kita moterimi ir jai nepagailėjusi, švelniai tariant, negražių epitetų.

Už tai mūsų skaitytojai buvo skirta bauda. Tačiau moteris manė jos išvengsianti, jei įrodys, kad dėl visko labai gailisi.

„Buvau informuota, kad galiu parašyti tokį prašymą. Taip ir padariau. Nuvykusi į policijos komisariatą, jį padaviau vienam tyrėjui, kuris prižadėjo perduoti komisariato viršininkui, nes šis tuo metu atostogavo“, – pasakojo ji. Sako vėliau vis tiek gavusi pranešimą, šį sykį – jau iš antstolės, kad reikia sumokėti baudą.

Taigi jos prašymas, gyventojos įsitikinimu, viršininko nepasiekęs, o greičiausiai, anot jos, nukeliavęs į šiukšlių dėžę.

Kai jau po kelių mėnesių gavo antstolės laišką, sakė vėl bandžiusi eiti aiškintis į policijos komisariatą. Norėjo patekti pas Kriminalinės policijos skyriaus viršininkę, tačiau tikina nieko nepešusi.  

„Gaunu 100 eurų pensijos, o bauda – 30 eurų. Juk raštiškai nurodžiau, kad gailiuos, žadėjo, kad nereikės mokėti... Ar jie prabagotės nuo tų 30 eurų? Šitaip tyčiotis iš žmogaus... Turėjau kelis kartus vykti į policijos komisariatą, o sergu, kojas skauda, taip sunku vaikščioti“, – neslėpė apmaudo moteris.  

Pasak policijos komisariato atstovės spaudai Astos Krogertienės, incidentas, nuo kurio prasidėjo ši istorija, nutiko dar kovą. Moteris komisariate prie dabartinių laikinų teismo patalpų, anot atstovės, necenzūriniais žodžiais išvadino kitą asmenį.

„Dėl viešosios tvarkos pažeidimo, įžeidus kitą žmogų, buvo surašytas protokolas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą. Tokiais atvejais skiriama 28–86 eurų bauda arba administracinis areštas iki 20 parų. Pažeidėjai buvo skirta minimali bauda – 28 eurai. Per 40 parų turėjo ją sumokėti. Kadangi baudos nesumokėjo, buvo kreiptasi į antstolius“, – pasakojo A. Krogertienė. 

Jos teigimu, jei pažeidėja su tuo nesutinka, gali rašyti skundą ir apskųsti šį nutarimą rajono apylinkės teismui per 20 dienų. 

Tuo metu paaiškinimas, jog gailisi, tikino atstovė, nebuvo niekur pradangintas. „Tačiau jis yra tik lengvinanti aplinkybė, bet neatleidžia nuo atsakomybės, tuo labiau kad ir taip buvo skirta minimali bauda. Toks prašymas būna pridedamas prie administracinės bylos“, – paaiškino specialistė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)