Spausdinti šį puslapį

Šventė su nusivylimo šešėliu?

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Į redakciją paskambinusi ukmergiškė Gražina prašė padėkoti už įspūdingai surengtą Vasario 16-osios šventę. Moteris džiaugėsi, kad ypač jautrių ir prasmingų akcentų buvo prie paminklo „Lituania Restituta“, kad Ukmergė turi puikų šventės režisierių. Vis dėlto šventę apkartino, jos žodžiais tariant, ne vietoje surengtas Virgilijaus Noreikos koncertas.

Pirmiausia, apgailestavo pašnekovė, buvo labai nesmagu prieš svečius, kad koncertas sugrūstas į ankštą salytę. Maestro, koncertavęs didžiosiose pasaulio scenose, nusipelnė kultūros centro salės. Kita vertus, kviečiant tokias įžymybes, derėjo pagalvoti, kad daug ir žmonių susirinks paklausyti savo mylimų atlikėjų. Salė buvo sausakimša, moteris sako su kitais žiūrovais turėjusi tiesiog kabėti ant laiptų turėklų. Ji matė, kaip paskutinieji žiūrovai nebetilpo.

Ponia Gražina prisiminė, jog toks atvejis nebe pirmas, panašiai buvo pernai per Mindaugo karūnavimo, Valstybės dienos, šventę, kai žiūrovai ankštoje muziejaus salėje per koncertą neturėjo kur prisėsti.

Šis nemalonus įvykis šventinę dieną moteriai ir jos draugams nebuvo paskutinis. Kaip buvo skelbta šventės programoje, 17 val. viešbučio restorane turėjo vykti dar vienas koncertas. Sužinojusi, kad vietų prie staliukų nebėra, moteris sako paskambinusi į viešbutį paklausti, ar galėtų stovėdama žiūrėti. Paaiškinta, kad visos vietos jau užsakytos pirmą koncerto paskelbimo dieną, kad stovėti tikrai neleis, o paklausyti koncerto geriant arbatą galima kitoje salėje.

Rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė sakė, kad šventė buvo surengta ne iš rajono biudžeto, o iš Kultūros tarybos prie Kultūros ministerijos paskirstytų lėšų projektams. Ukmergė buvo vienas iš nedaugelio Lietuvos rajonų, laimėjusi ir gavusi lėšų. Projektą rašė ir šventės scenarijų kūrė kultūros centro režisierė Laima Jančiauskaitė. Tai jau antras iš eilės šios režisierės parašytas ir finansavimą laimėjęs projektas – pirmasis buvo Sausio 13-osios.

„Be šių pinigų nebūtume galėję pasikviesti tokių iškilių atlikėjų. Būtų buvęs tik minėjimas prie paminklo. O vienas iš projekto reikalavimų buvo išdėstyti koncertus daugelyje viešųjų vietų, tarp jų ir privataus sektoriaus. Todėl pasirinktas ir muziejus, ir piliakalnis, ir viešbutis. Kultūros ministerija labai skatina perkelti renginius į netradicines, netikėtas erdves“, – sakė L. Gerulskienė.

Ji pripažino, kad iš tiesų internetu nesinaudojantys žiūrovai negavo pakankamai informacijos. Ji buvo skelbiama savivaldybės tinklalapyje. Koncertai tikrai nebuvo skirti tik išrinktiesiems. Į grupės „Skylė“ koncertą norinčiųjų patekti dalis taip pat liko už durų, net meras su svečiais vos ne vos prasibrovė iki svečiams rezervuotų vietų. Labai apgailestaudama dėl nusivylusiųjų kultūros skyriaus vedėja teigė, kad ateityje žadama daryti mokamus renginius, bet ne komercine, o šventine kaina.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)