Neiškels, bet planuoja asfaltuoti

Aikštele po pat langais skundžiasi daugiabučio gyventojai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Aikštele po pat langais skundžiasi daugiabučio gyventojai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Valerija, gyvenanti Žiedo g. 3 name, pasakojo apie netvarką, šiukšlyną, smarvę ir dulkes jų kieme. Į savivaldybę sako pramynusi visus kelius, tačiau valdininkai esą ničnieko nedaro.

Situaciją, kurioje atsidūrė jų daugiabutis namas, moteris vadina baisia. Po pat langais – konteinerių aikštelė. Vietoj buvusių septynių likę keturi konteineriai, tad atliekos neretai verčiamos šalia, čia pat ir krūvos baldų, rakandų. Pravėrus langą – smarvė. Negana to, aikštelė – ne asfaltuota, o užpilta smėliu. Sako, buvo anksčiau asfaltas, bet sunkiasvorės šiukšliavežės jį išdaužė. Kad būtų pigiau, ne remontavo, o užvertė kiemą, anot moters, smėliu. Kai sausa, pravažiuojant automobiliams kyla dulkių stulpai.

Skaitytoja pasakojo ne vieną kartą sąvartynu virtusią aikštelę fotografavusi, su nuotraukomis aplankiusi rajono vadovus. Visų pavardes, pareigas žinanti, tačiau niekas nesiima gelbėti.

Bandydama bėgti nuo problemos ji bandė savo butą trečiame aukšte parduoti. Skelbėsi trejus metus, tačiau visus pirkėjus esą atbaidydavusi šiukšlyno kaimynystė ir „įspūdingas“ vaizdas per langą. Jaučiasi bute, kuris tapo nebeparduodamas, tiesiog įkalinta.

Moteris įsitikinusi: negalima palikti žmonių šitokioje neviltyje. Aikštelę reikia arba įrengti toliau nuo daugiabučių, arba ją deramai sutvarkyti, išasfaltuoti, laikytis sanitarijos reikalavimų, kad iš konteinerių nesklistų smarvė.

Deja, panašu, kad ponios Valerijos noras iškelti aikštelę nebus įgyvendintas. Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus sakė, kad iškelti buitinių atliekų aikštelę tiesiog nebėra kur. Nuvykęs į vietą jis sakė, kad tuo metu buitinės atliekos buvo išvežtos.

Vis dėlto asfaltuoto privažiavimo iki buitinių atliekų aikštelės Žiedo gatvėje žmonės gali tikėtis.

Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Gediminas Narbutas sakė, kad ruošiama tai įgyvendinti vykdant daugiabučių namų kvartalų kompleksinį tvarkymą. Rajono taryba kovo 30 d. posėdyje patvirtino Susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų daugiabučių gyvenamųjų namų kvartaluose statybos, rekonstravimo ir remonto, dalyvaujant fiziniams ir juridiniams asmenims, tvarkos aprašą.

Juo remiantis, artimiausiu metu bus nustatytas teritorijų tvarkymo eiliškumas ir pradėti remonto darbai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+2 # Gyventoja 2017-04-27 15:55
Skelbiama, kad Lievuvoje bus asfaltuojami žvyrkeliai, o Ukmergės asfaltuoti kiemų keliai žvyruojami :-x
Dar prieš 3 metus kelias į darželį - mokykla "Varpelis" buvo asfaltuotas, po to žvyruotas, o šiemet jau akmenuotas, Tas pats rajonas. Keliu naudajasi ir darželisi, ir dujininkai ir namo gyventojai. Nuo tokio kelio remonto kenčia šalia esantis namas, nes jo kiemas tapo pagrindine magistrale į darželį ir labai gaila jau su DIDELĖMIS duobėmis.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų