Spausdinti šį puslapį

Daugiabučių kiemai – išmaitoti ir dulkini

Šią savaitę kelios ukmergiškės kreipėsi į redakciją dėl daugiabučių kiemų.

Veterinarijos gatvės 10 namo gyventoja į redakciją kreipėsi dėl sunkios technikos sugadinto jų kiemo. Moteris pasakojo, kad per jį buvo padaryta apylanka, kai kapitališkai remontuota Veterinarijos gatvė.

Tuomet per kiemą važinėjo ir jį išmaitojo visa sunkiasvorė technika. Liko sugadinta ir automobilių stovėjimo aikštelė, kurią įsirengė patys gyventojai. Žmonės manė, kad kieme duobės bus užpiltos, užlygintos. Bet dabar jau mato, kad nesirengiama to daryti.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė informavo, kad Veterinarijos gatvės rekonstrukcijos projektas dar nesibaigė. Kiemą, jei jo dangą pagadino, turėtų sutvarkyti minėtos gatvės remontą vykdanti įmonė. Seniūnė siūlė gyventojams dar pakentėti, kol projektas bus baigtas įgyvendinti. Jei kiemas nebus tvarkomas, tuomet kreiptis į rangovą su pretenzijom.

Žiedo gatvės 3 namo gyventoja  Valerija išsakė jos ne kartą jau kalbėtu klausimu – dėl jų kiemo remonto. Tiksliau – dėl jo užpylimo, kaip moteris sako, smėliu. Sakė, kad anksčiau kiemas buvo asfaltuotas, bet vėliau išdaužytas ir neberemontuotas, o vietoje to – žvyruojamas. Pasak Valerijos, net ne žvyruojamas, o smėliuojamas.

Tikina, kad tai baisus pasityčiojimas, nes tenka gyventi dulkėse. Sako, kad kitame kiemo gale įvažiavimas yra remontuojamas, duobės asfaltu lyginamos. O jų pusėje, nuo „Maximos“, – tik „maitinamos“ smėliu. Moters įsitikinimu, tai savotiškas valdininkų kerštas, nes ji į savivaldybę su šiuo skundu kreipėsi ne vieną kartą.

Ukmergės miesto seniūnė Z. Pečiulienė sakė tą kiemą žinanti. Pati yra sulaukusi priekaištų.

Pažymėjo, kad danga tvarkyta tikrai ne smėliu, o skaldele. Kai ji susiplūks, bus pakankamai tvirta. Seniūnė tikino, kad padaryta viskas, ką begalėjo savo lėšomis padaryti seniūnija: „Suprantu, kad dulkės, bet kas yra seniūnijos kompetencija, tikrai padaryta.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)