Valydami „paskandino“ dulkėse

Į redakciją kreipėsi viena pašiliškė, kuri teigė pasibaisėjusi tuo, kaip UAB „Ukmergės paslauga“ atlieka darbus. Pasakojo, kad šaligatvius valantis įmonės automobilis Pašile važiavo prieš kelias dienas. Tik valymu šito gyventoja nepavadintų.

„Gatvė, kuria jis važiavo, skendo sukeltose dulkėse, visur aplink buvo tarsi tirštas baltas rūkas. Argi čia valymas? Visas žvyras, visos dulkės vėl nusėda ant žemės. Per dulkes nebuvo galima nieko matyti“, – sakė ji.

Anot skaitytojos, užpylus gatvę tokiais „garais“, nebesimato ne tik praeivių, bet ir automobilių. Ji prisimena, kad seniau sykį dėl to vos neįvyko avarija. O ir praeiviams, pasak moters, „maudytis“ dulkėse – labai nemalonu.

„Kartą išėjau iš parduotuvės valgydama ledus ir gavau tokią dozę tiesiai ant jų... Tiems darbuotojams tikrai stinga elementaraus supratimo apie kultūrą, – piktinosi skaitytoja. – Nors turi švarinti, kelia dulkes ir purvus – šitaip jie tvarko Ukmergę?“

Keista gyventojai ir daugiau dalykų: „Visom tom dulkėm kvėpuojam, juk tai kenkia ir patiems darbuotojams – du iš jų, važiuojant mašinai, ėjo šalia iš paskos. Argi neturėtų būti užsidėję ko nors ant veido? Kodėl šaligatviai nėra plaunami kaip kituose rajonuose? Juk tokius pinigus už miesto tvarkymą paima...“

Pasak „Ukmergės paslaugos“ direktoriaus Vytauto Masiuko, pagal sutartį su savivaldybe yra vykdomas kelkraščių ir šaligatvių valymas ir šiukšlių surinkimas. Sąšlavos, anot jo, surenkamos anksti ryte arba kol jos yra drėgnos.

„Mechanizuotai valyti mums kaip ir nepriklauso. Tą darėm norėdami palengvinti darbą savo įmonės valytojoms – surinkti po žiemos susikaupusias sąšlavas. Mums už tai nemokama“, – apie ukmergiškę papiktinusius darbus sakė direktorius.

Jis nemano, kad dėl to galėjo kilti didelių nepatogumų: „Juk šokolado fabrike kvepia vienaip, fermoje – kitaip, o valymas yra valymas. Dulkes sukelia ir kiekvienas pravažiuojantis automobilis – nesame nuo jų apsaugoti.“

Toks šlavimas, pasakojo V. Masiukas, „vyksta kartą per šiltąjį sezoną“. Išskirtiniais atvejais – dažniau, pavyzdžiui, prieš miesto šventę.

Taip pat sakė, kad miesto valymo darbuose nėra numatyta gatvių bei šaligatvių plovimo. Apie tokią galimybę nesvarstoma, o įsigyti atitinkamą techniką kainuotų labai daug.

Pašnekovas patikino, kad įmonės darbuotojai priemones, apsaugančias veidą nuo dulkių, turi.

 

Nuotr. „Čia jau beveik viskas nusėdę. Žinotumėt, kaip buvo prieš tai – šių užrašų per dulkes nesimatė“, – moteris sakė telefonu net nufilmavusi, kaip buvo valoma.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-4 # Arnas 2018-04-18 09:34
Ta moterele tegul paiima sluota, o dar geriau siurbli ir pati valo, tada netures pretenziju...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Fartas 2018-04-19 14:49
Teisingai žmogus rašo,tas "valymas"yra kažkokia beprotybe.O gal tas direktorius nesupranta,kad sausos dangos drekinimas,kad nedulketu ir gatves plovimas yra skirtingi dalykai?Paprasciausiai prisipirko nereikalingu trantu,kurie tikriausiai ir veikia ne taip,kaip turetu,bet nuo pirkimo kažkam nemažai nukrito i kišene pinigu.Ir dabar,juk reikia parodyti,kad tas trantas yra reikalingas,todel ir važineja keldami dulkes.O,kad valyti reikia dregna gatve,tai jiems tikriausiai tik šiais metais daėjo,nes dar pernai pasitaikė važiuoti tam valytuvui iš paskos,tai atrode,kad smelio audra prasidejo.Pikta,kai visokie direktoriai laiko kitus durniais,dulkiu pakelima ir nusedima kitoje vietoje,vadina gatviu valymu(net beveik plovimu).Ir cia dar toli gražu ne viskas,šiukšliu išvežimas-kažkoks pasityciojimas,o apie kelius,geriau visai patyleti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų