Spausdinti šį puslapį

Gyventi trukdo naktinis triukšmas

Ukmergėje, Maironio gatvėje, gyvenanti Janina pasakojo jau ne pirmus metus kenčianti nuo triukšmo bute. Tikina, kad jo priežastis – vaiką auginantys kaimynai.

Moters teigimu, penkerių metų mažasis jos kaimynas labai triukšmingas. Spėlioja, gal serga kokia liga, kad trankosi net naktimis – vis kažkuo daužo ir daužo.

„Užmiega jis kokią pirmą valandą nakties. Iki to laiko ir aš negaliu miegoti. Kartais atsikelia ir ima daužyti naktį – tada ir aš keliuosi“, – tvirtina pašnekovė.

78 metų moteris aiškino vakarais gultis einanti tik su ausų kamštukais. Tik, kad jie nepadeda.

Ukmergiškė savo skundą jau buvo išdėsčiusi policijai, tačiau pareigūnai jokio pažeidimo nenustatė ir ją apie tai informavo.

Nebežino, kur daugiau kreiptis, kur ramybės ieškoti.

Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Ukmergės rajone patarėjas Audrius Petuška informavo, kad jei gyventojai mano, kad nakties metu šaukia ar kitaip triukšmauja vaikas, gali kreiptis į jų tarnybą. Vienas iš kontaktinių telefonų – 8 618 78367. Tiesa,  juo atsiliepiama tik darbo valandomis.

„Panašių skundų esame gavę. Tokiu atveju vykstame į šeimas, kalbamės su tėvais, vaiku. Tačiau iki šiol tokie skundai buvo nepagrįsti“, – sako A. Petuška.

Jis primena, jei triukšmo šaltinis – statybos, remontas, garsi muzika, galima kreiptis į policiją bendruoju pagalbos telefonu 112 bet kuriuo paros metu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(9 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)