Spausdinti šį puslapį

„Geriau būtų tik viena“

Į redakciją paskambinusi skaitytoja kalbėjo apie UAB „Vilkmergės klinika“, esančios Kauno gatvėje, trūkumus.

„Kai nueini pas šeimos gydytojus – viskas labai gerai, moterų – irgi. Bet kodėl, prireikus persišviesti, pacientai siunčiami į kitą miesto galą – Ukmergės ligoninę? Negi čia negali padaryti – ar neužtektų patalpų?“ – mano ji.

Papasakojo apie tai, ką neseniai teko matyti: „Močiutė atėjo vos alsuojanti, ir ją siunčia ligoninėn... Ten juk nieks nelaukia ištiestom rankom – reikia registruotis, stovėti, ilgai laukti – gali ir numirti žmogus. Tai išvis tada geriau Ukmergėje būtų apskritai viena poliklinika. Tuo labiau kad pas odos, akių gydytojus irgi reikia vykti ten.“

Klinikos vadovės Dalios Kiaulevičienės teigimu, yra keletas priežasčių, kodėl neteikiama ši paslauga. „Nėra galimybių turėti rentgeno aparatą klinikoje. Tokie aparatai yra labai brangūs, be to, turi būti atskira jiems skirta patalpa, darbuotojai – su licencijomis. Turim tik dantų rentgeną ir echoskopą“, – pasakojo ji.

Prireikus krūtinės ląstos nuotraukos tenka siųsti pacientus į Ukmergės ligoninę, su kuria „Vilkmergės klinika“ turi sudariusi sutartį. „Naudojamės tuo pačiu vienu rentgeno aparatu kaip ir kitos mieste esančios klinikos“, – sakė pašnekovė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)