Spausdinti šį puslapį

Pasipiktino namo administratoriumi

Daugiabučio, esančio S. Daukanto g. 71, gyventojai pasakojo nusivylę savo administratoriumi – Ukmergės butų ūkiu, o įmonės veiklą vadina nesąžininga. Stebisi tuo, kaip yra naudojamos jų kaupiamos lėšos, skirtos einamiesiems darbams bei remontui.

„Kadangi mūsų name 6 laiptinės, lėšų susidaro gana daug. Kai suma pasiekė 10 tūkst. eurų, Butų ūkis „užsimanė“ suremontuoti namo laiptines, nors jos dar padoriai atrodė. Buvo padaryta darbų sąmata: 1 laiptinė – apie 5 tūkst. eurų“, – rašoma laiške redakcijai.

Tada, teigiama, gyventojų kantrybė trūko: „Paaiškėjus, kad mes patys galim surasti įmonę, kuri atliks darbus pigiau, o Butų ūkis sumokės iš mūsų kaupiamųjų lėšų, taip ir padarėme. Radome įmonę, kuri pasiūlė tokią remonto kainą: 1 laiptinė – 1 700 eurų. Meistrai suremontavo pusę laiptinių, ir tada prasidėjo cirkas: Butų ūkis nebesumoka pinigų, pradėjo ieškoti įvairių pretekstų – tas blogai, anas negerai... Meistrai, negavę pinigų, norėjo palikti nepabaigtus darbus ir išvykti.“

Gyventojams nesuprantama, kodėl Butų ūkis būtent šitaip „valdo“ jų pinigus, sprendžia, kam ir kiek skirti. „Juk tai – žmonių lėšos. Be to, kosminės sumos nurašomos net ir Butų ūkiui įsukus lemputę ar sutepus spyną“, – piktinasi jie.

UAB Ukmergės butų ūkio vadovo Giedriaus Pociaus teigimu, situacija yra kiek kitokia.

„Mes, įgyvendindami šio daugiabučio namo butų ir kitų patalpų savininkų sprendimą dėl laiptinių remonto, pasirašėme darbų sutartį su pasirinktais asmenimis, dirbančiais pagal verslo liudijimą, – ne įmone, – sakė jis. – Sutartyje, be kitų dalykų, buvo aiškiai ir nedviprasmiškai aptarti reikalavimai darbų pridavimui ir apmokėjimo už darbus terminai, kurie yra standartiniai tokioms sutartims. Atlikus darbus mums buvo pateikti dokumentai dėl darbų apmokėjimo, prieš juos pasirašydami mes, vykdydami savo pareigas, privalome įvertinti atliktus darbus ir jų kokybę.“

Tai padarius, tikino G. Pocius, paaiškėjo, kad „darbai netenkina net minimalių kokybės reikalavimų, yra nemažai defektų“.

„Visi tie dalykai buvo perduoti rangovams ir jie privalėjo ištaisyti defektus. Darbų kokybė buvo pagerinta tik minimaliai, tačiau, atsižvelgdami į gyventojų nuomonę, perdaryti darbų nereikalavome, nors norėjome tą daryti. Rangovams ištaisius defektus buvo pasirašytas atliktų darbų aktas ir apmokėta už darbus, sutartyje numatyti terminai nebuvo viršyti“, – aiškino Butų ūkio direktorius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)