Sveikatą prarado dėl kaimynų šuns

G. Stundžiai papildomai kreipusis į policiją, pas kaimynus atsirado štai toks užrašas. Vyras mano, kad tai – tikras pasityčiojimas. Asmeninio archyvo nuotr. G. Stundžiai papildomai kreipusis į policiją, pas kaimynus atsirado štai toks užrašas. Vyras mano, kad tai – tikras pasityčiojimas. Asmeninio archyvo nuotr.

Kaimynų šuns smarkiai sužalotos senolės istorija po ilgų mėnesių pagaliau bus nagrinėjama Ukmergės teisme. Artimieji įsitikinę, kad už sunkiai sugadintą sveikatą privaloma prisiimti atsakomybę.

Apie incidentą, kurio baigtis turėtų paaiškėti tik dabar, „Ukmergės žiniose“ rašėme pernai vasarą. Tuomet į redakciją kreipėsi Ukmergėje gyvenantis Gintautas Stundžia. Jis papasakojo apie tai, kad kaimynų šuo užpuolė ir sužalojo jo garbaus amžiaus mamą Filomeną Stundžienę. Maža to, mirtinai sudraskė ir jos šunelį.

Šis įvykis visiškai palaužė aštuoniasdešimtmetės sveikatą. Ji turėjo ilgai važinėti pas medikus, raminamieji ir sužalotas – sukandžiotas – abi rankas gydantys įvairūs medikamentai, taip pat ir antibiotikai tapo moters kasdienybe. Pasak Gintauto, neapsakomą sielvartą mama jautė ir dėl savo mylimo augintinio, kurio neteko.

Gintautas pasakojo, kad minėto šuns bijo visi kaimynai. Jis, vyro teigimu, loja ant gyventojų, puola juos ir kitus šunis, žmonės esą bijo išeiti į gatvę net pašto dėžutę patikrinti.

Tąsyk, pasirodžius straipsniui apie šį įvykį, sulaukėme ir daugiau atsiliepimų apie tai, kas vyksta agresyviojo gyvūno kaimynystėje. „Aš taip pat esu nukentėjęs nuo šito šuns prieš porą metų. Tiksliau, tai – mano šuo. Laimei, apkandžiojimai buvo negilūs ir nedaug. Per 2–3 savaites užgydėme“, – rašė skaitytojas.

Į redakciją dėl publikacijos kreipėsi ir pati šuns šeimininkė. Labiausiai moteriai buvo pikta dėl to, kad straipsnyje parašytas gatvės, kurioje gyvena, pavadinimas. Ji nuogąstavo, jog šitaip apie jų namus gali sužinoti vagys. Stebėjosi ir tuo, kodėl kaimynai priekaištauja dėl šuns, kuris, anot moters, bėgioja savo kieme už tvoros.

Dėl F. Stundžienės sužalojimo Ukmergės rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vėliau jį perėmė prokuratūra, pasakojo G. Stundžia. Moterį sukandžiojusio ir jos augintinį mirtinai sudraskiusio šuns šeimininkams, jo teigimu, buvo skirta bauda.

Neseniai į redakciją užsukęs vyras pasakojo, kad sveikatos jo mama taip ir nebesusigrąžino. „Išgąstis ir tada patirtas stresas padarė savo. Dabar mama labai susijaudina net dėl menkniekio. Ji labai sunkiai vaikšto, galima sakyti, nebepaeina“, – pasakojo jis.

Anot ukmergiškio, ir su teisėsauga dar nebaigta: „Yra iškelta byla. Visa medžiaga surinkta, laukiam teismo posėdžio, kuris bus kitą savaitę. Labai tikimės teisingumo.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Anonimas 2019-02-26 08:39
Ispustas burbulas ir tiek.. neturit apie ka rasyt. Kai pinigu zmonems truksta, nebeturi kaip ir verstis, graudu.. Tokie zmones is kalejimo ir buna paleisti...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Anonimas 2019-02-26 09:07
Matosi, kad vyras bando visaip pasipelnyti is sito ivykio.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Alina 2019-02-26 12:51
Mociute nebepaeina po ivykio? O kuo yra susijusi ranka su vaiksciojimu? Nuo senatves matyt nebepaeina... :-) Kaimieciu sou, kelkit teismus, kai vaikus SUNKIAI arba MIRTINAI suzaloja. Panasiau i kaimynu konfliktus nesibaigiancius ir purvo pylimus.. Palinkesiu santarveso o ne lupikavimo.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Anonimas 2019-02-26 13:11
apgailetina, tegul dirbti eina, bet kur zmogzudi priims dirbti..
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų