Spausdinti šį puslapį

Užvirtus medžiui, nuostolius padengs savivaldybė

Deltuvos gatvėje nuvirtęs medis apgadino automobilį. Gedimino Nemunaičio nuotr. Deltuvos gatvėje nuvirtęs medis apgadino automobilį. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Praėjusią savaitę Ukmergėje ant automobilio nuvirtus medžiui nuostolius teks padengti savivaldybei.

Vos tragedija nesibaigusi nelaimė nutiko Deltuvos gatvėje šalia buvusio kareivinių miestelio. Trečiadienį apie 16 val. 30 min. čia per tvorą virtęs medis apgadino transporto priemonę.

Pasak „VW Transporter“ markės automobilio savininko Rimanto,  medis virto darbo dienos metu, kai kieme buvo žmonių.

Savivaldybei teks padengti patirtus nuostolius. Kadangi medis visiškai mašinos neprispaudė, žala sieks ne per didžiausią – apie 350 eurų – sumą.

Rimantas sako, kad pikčiausia yra tai, jog toks įvykis jų įmonės kieme jau ne pirmas. Pernai lapkritį už tvoros augantis medis taip pat užvirto ant kieme stovėjusio įmonės klientui priklausančio automobilio.

Tada nuostolis siekė apie 600 eurų. Žalą padengė savivaldybė. Prisimena, tada buvo atvykusi miesto seniūnė ir žadėjo, kad medžiai bus nupjauti. Tačiau viskas taip ir liko.

Buvusiame kareivinių miestelyje, šalia jų teritorijos tvoros, grėsmę keliančių sausuolių, pasak Rimanto, liko ne vienas, tad papūtus stipresniam vėjui dar gali kilti ne viena bėda.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė tikina, kad jokių pažadų duoti negali.

Pasak jos, iš esmės išspręsti problemą toje vietoje sudėtinga, nes buvusio kareivinių miestelio teritorijoje, palei visą pakraštį, „medžiai seni ir baisūs“. Reikėtų šalinti juos visus, o tam lėšų nėra. Jų, esą, neužtenka ne tik tokiose atokiose vietose, bet ir pačiame mieste augantiems seniems, grėsmę keliantiems medžiams išpjauti.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)