Spausdinti šį puslapį

Bute ramybės neduoda ūžesys – priežasties rasti nepavyksta

Ukmergėje, Jaunimo gatvėje, gyvenanti vieno daugiabučio namo gyventoja pasakojo, regis, sunkiai įtikinamą istoriją apie pasikartojančius garsus, sklindančius jos bute ir neduodančius ramybės nei dieną, nei naktį.

Moteris pasakojo butą pirkusi prieš porą metų. Iš pradžių jokių problemų nekilo. Tačiau vėliau prasidėjo nuolatiniai garsūs ūžimai. Gyventoja mano – galbūt ūžia vamzdyne. Spėlioja, gal kuris kaimynas užsiima nelegalia veikla, gal verda samanę ar dar ką, gal tai ventiliacijos ūžesiai ar dar kas nors visai nenuspėjamo.

Pasak moters, būna, kad ūžia naktimis ir dėl to vibruojančio garso ji net pašoksta iš lovos. Užsienyje gyvenanti dukra, sakė, buvo atvažiavusi ir įrašė garsą. Su tuo įrašu vėliau kreipėsi į įvairias instancijas – namą administruojančią įmonę, Seimo narį, savivaldybę, policiją. Buvo atsivedusi net santechniką, bendravo su advokate.

Minėtą namą administruojančios UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Giedrius Pocius sako, kad  minėtame objekte, gavus gyventojos skundą, dėl ūžimo keletą kartų lankėsi jų įmonės darbuotojai. Tačiau atvykus jokio ūžimo nebuvo girdėti, todėl priežasčių nustatyti nepavyko.

Taip pat buvo sudaryta įmonės specialistų komisija. Kartu su direktoriumi lankėsi minėtame daugiabutyje ir patikrino visus tų inžinerinių sistemų stovais besinaudojančius butus ir jų inžinerinę įrangą.

„Gedimų ar bendrosios inžinerinės įrangos defektų nustatyti nepavyko. Apklausus kitų, kaimyninių, butų gyventojus jie patikino, kad jokio ūžimo nėra girdėję. Su besiskundžiančia gyventoja sutarta, kad išgirdusi ūžimą ji kreipsis pakartotinai būtent tuo momentu“, – į mūsų laikraščio klausimą atsakė G. Pocius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)