Spausdinti šį puslapį

Lopšelyje darželyje Ukmergėje – ūmios žarnyno infekcijos protrūkis

Lopšelyje darželyje Ukmergėje – ūmios žarnyno infekcijos protrūkis Lopšelyje darželyje Ukmergėje – ūmios žarnyno infekcijos protrūkis

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai pradėjo skubų tyrimą dėl ūmios žarnyno infekcijos protrūkio, kilusio lopšelyje darželyje „Nykštukas“ Ukmergėje.

Aiškinamasi ar apsinuodijimo maistu protrūkis galėjo kilti dėl darželio maisto tvarkymo skyriaus veiklos.

Informacija apie galimai virusinės kilmės ūmios žarnyno infekcijos protrūkį gauta iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro Ukmergės skyriaus. Pranešime teigiama, kad Ukmergės lopšelyje darželyje „Nykštukas“ susirgo 5 vaikai ir du darželio darbuotojai.

Įvertinus riziką, nedelsiant patikrintas šio darželio maisto tvarkymo skyrius, laboratoriniam ištyrimui paimti užšaldytų broilerių šlaunelių ir kiaušinių bei aplinkos mėginiai salmonelų ir koliforminių bakterijų nustatymui. Visam maisto tvarkymo įmonės personalui nurodyta pasitikrinti sveikatą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)