Spausdinti šį puslapį

Pėdų masažą galima atlikti ir Ukmergės centre

Miesto centre išbandytas pėdas masažuojantis takelis. Miesto centre išbandytas pėdas masažuojantis takelis.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras drauge su būriu pagalbininkų skvere prie Kultūros centro ir Valstybinės mokesčių inspekcijos įrengė sveikatingumo takelį. Jame – 10 kvadratų iš skirtingų natūralių medžiagų faktūrų.

Pasivaikščiojimas sveikatingumo takeliu basomis – tikra atgaiva kojoms po dienos darbų, juk mūsų pėdose daug taškų, kuriuos masažuojant teigiamai veikiamas visas organizmas.

Praėjusią savaitę takelį išbandė jo sumanytojai bei visi norintieji.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė džiaugėsi pavykusiu idėjos įgyvendinimu. Sumanymas pasirodė besantis ne tik puikus, bet ir pigus, nes prie jo prisidėjo daug entuziastų.

Baublienė pasakojo, kad medienos parūpino Ukmergės miškų urėdija, Jono Basanavičiaus gimnazistai – pušų kankorėžių ir gilių, jaunieji socialdemokratai – kankorėžių, savivaldybės Aplinkosaugos ir viešosios tvarkos skyrius – akmenukų skaldos, jūrų skautai – pjuvenų, Ukmergės sveikatos biuras – eglių šakų, Kultūros centras – žirnių, Jaunimo laisvalaikio centras – akmenukų, A. Sutkaus IĮ – medžio trinkelių, Ukmergės seniūnija – smėlio, žvyro. Darbu prisidėjo UAB „Rulit“ bei seniūnija.

Kiekviena skirtinga faktūra supilta į atskirus kvadratus. Iš jų susidedantis takelis tęsiasi apie 15 metrų.

Baublienė mano, kad sveikatingumo takelis Ukmergėje netaps trumpalaikiu projektu – kvadratėlius iš pūvančių faktūrų – pjuvenų, kankorėžių ar žirnių – planuojama atnaujinti.

Sveikatingumo takeliais jau džiaugiasi ir Šešuolių bei Pabaisko seniūnijos. Šešuoliuose takelis įrengtas prie Mateikiškių tvenkinio, o Pabaiske – ąžuoliukų parkelyje netoli bažnyčios.

Tokius takelius ketinama įsirengti ir Deltuvos, Veprių, Žemaitkiemio seniūnijose.

Sveikatingumo takelis – vienas iš Judriajai savaitei skirtų sumanymų.

Šiemet sukanka 10 metų, kai Ukmergėje minima Europos judrioji savaitė ir Tarptautinė diena be automobilio. Šventė 2005 metais mūsų mieste pradėta organizuoti rajono aplinkosaugininkų iniciatyva. Vėliau į ją kasmet kviesdavo VšĮ Jaunimo laisvalaikio centras.

10-mečio proga įvairios institucijos, pakviestos Seimo nario Arūno Dudėno, susivienijo ir pateikė ukmergiškiams bendrą savaitės renginių programą.

Europos judrioji savaitė prasidėjo rugsėjo 16 d. ir baigiasi rugsėjo 22-ąją Tarptautine diena be automobilio.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)