Spausdinti šį puslapį

Ligoninės Radiologijos skyriuje – nauja įranga

Gedimino Nemunaičio nuotr. Kompiuterinė gydytojo radiologo darbo vieta. Gedimino Nemunaičio nuotr. Kompiuterinė gydytojo radiologo darbo vieta.

Ligoninės Radiologijos skyriuje lapkričio mėnesį įdiegta nauja įranga – skaitmenizuotas mamografas, sukurta papildoma kompiuterinė gydytojo radiologo darbo vieta.

Mamografija padeda diagnozuoti krūtų audinio gerybinius ir piktybinius pakitimus. Paprastu mamografu daromos paprasčiausios nuotraukos. Skaitmeninis mamografas leidžia kompiuterio ekrane krūtų audinio vaizdą maksimaliai padidinti, paryškinti, net išmatuoti židinio dydį.

Tai šiuo metu pažangiausia pasaulyje kompiuterinė mamografinė darbo vieta.

Gydytojas radiologas, turėdamas pažangiausią programinę ir techninę įrangą, galės atlikti diagnozes aukštos raiškos medicininiuose monitoriuose ir užtikrinti kokybišką ir greitą konsultaciją. Išskirtinė darbo vietos savybė – galimybė diagnozuoti ne tik mamografinius, bet ir kitus rentgeno, kompiuterinės tomografijos, ultragarsinius vaizdus. Juos galima įrašyti į CD/DVD laikmenas.

Ligoninė įsigijo skaitmenizuotas plokšteles, tad nebereikia pirkti filmų, fiksažo, naudoti procesoriaus, tuo pačiu išgaunama geresnė nuotraukų kokybė ir atliekamas tikslesnis tyrimas. Kadangi kompiuteriai sujungti į tinklą, gydytojai paciento nuotrauką iš karto gali matyti savo kabinete.

Įdiegus naują įrangą bus galima ištirti žymiai daugiau moterų, atsakymą pacientės sužinos greičiau.

Pasak Radiologijos skyriaus vedėjos Eugenijos Padvelskienės, mamogramos Ukmergės ligoninėje atliekamos nuo 2008-ųjų. Dabar į mūsų ligoninę šiuo tikslu atvyksta ne tik ukmergiškės, bet ir pacientės iš aplinkinių rajonų.

Tikimasi, kad naujos šiuolaikinės aparatūros įdiegimas pritrauks dar daugiau pacientų iš kaimyninių rajonų.

Naujoji įranga yra labai brangi, reikalauja didelių investicijų, tačiau šiuolaikinėje medicinoje bei žvelgiant į ligoninės ateitį ji yra būtina.

Dar vien nauja tyrimų sritis Ukmergės ligoninės Radiologijos skyriuje – krūties ultragarsinis tyrimas (echoskopija). Šie tyrimai skyriuje atliekami nuo praėjusių metų.

Skyriuje taip pat atliekami ir limfmazgių, giliųjų kojų venų, minkštųjų audinių, pilvo organų echoskopiniai tyrimai.

Radiologijos skyriaus darbo krūvis didelis, čia kasdien per dieną vidutiniškai padaroma 100 kaulų, sąnarių, vidaus organų, plaučių rentgeno nuotraukų. Taip pat kasdien – apie 20 kompiuterinių tomogramų, atliekamos mamografijos, echoskopijos. Visus tyrimus būtina aprašyti. Su nauja aparatūra pacientams būtini tyrimai bus atliekami ne tik tiksliau, bet ir greičiau.

Ukmergės naujienos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)