Spausdinti šį puslapį

Ligonę išmetė, beskubėdami gydyti

Paguldytas ant neštuvų gali atsidurti ant žemės. Gedimino Nemunaičio nuotr. Paguldytas ant neštuvų gali atsidurti ant žemės. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Jei jūs esate stambus ir sveriate per 100 kilogramų, prireikus skubios greitosios pagalbos galite tikėtis rimtų bėdų. Bent jau taip nutiko vienai insulto ištiktai į Ukmergės ligoninę gabentai moteriai. Betraukiant neštuvus iš automobilio šie neatlaikė ir ligonė nukrito ant žemės.

Ukmergiškė Lina pasakojo, kad jos mama blogai pasijuto gegužės 15-osios vakarą. Apie 19 val. į namus buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Įtardami insultą, jie moterį išgabeno į ligoninę. Automobilis sustojo prie priėmimo skyriaus.

Ligonės dukra pasakojo, kad medikė liko automobilyje, o vairuotojas išlipo ir traukė ratukus su neštuvuose gulinčia jos mama. Tačiau betraukiant ši išvirto ant betoninio grindinio.

Išvydusios tokį baisų vaizdą iš priėmimo skyriaus atbėgo medikės. Joms padedant sunki ligonė buvo paguldyta ant neštuvų ir įvežta į gydymo įstaigą. 

„Vairuotojas net nesugebėjo atsiprašyti. Tepasakė, kad rateliai sulūžo nuo ligonės antsvorio. Bet jie tikrai nesulūžo, tiesiog buvo neužfiksuoti“, – kalbėjo dėl mamos sveikatos susirūpinusi moteris.

Pasak jos, krisdama mama susimušė smakrą, ranką ir visą kūną. Šiuo metu ji gydoma Neurologijos skyriuje, būklė dėl patirto insulto yra silpna. Ligonė nekalba ir negali pasakyti, kur jai skauda. Dukra net nežino, ar krisdama mama nepatyrė lūžių.

Ukmergės PSPC, kuriam priklauso Greitosios medicininės pagalbos skyrius, vyriausioji gydytoja Janina Galiauskienė labai apgailestavo dėl minėto įvykio. Sakė, kad tai – nelaimingas atsitikimas.

„Išsiaiškinta – neštuvai nebuvo sugedę, bet išsinėrė jų šoninė atrama. Visi neštuvai yra standartiniai, kitokių neturim, jei žmogus būna net labai stambus“, – pasakojo vadovė. Pasak jos, įvykis buvo užfiksuotas įstaigos Nepageidaujamų įvykių žurnale. Vairuotojas paprašytas tiesiog žmogiškai atsiprašyti.

„Jis pats labai išsigando. Viskas įvyko per didžiulį skubėjimą, kiekviena minutė tokiu atveju brangi“, – pasakojo J. Galiauskienė.

Taip skubėta, nes tikėtasi, kad pacientę skubiai nugabenus į Vilnių, jai bus atlikta insulto atveju neretai labai veiksminga intraveninės trombolizės procedūra. Deja, ir čia nepasisekė, procedūros atlikti nebuvo įmanoma, tad ligonė grąžinta į Ukmergę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)