Spausdinti šį puslapį

Stovyklautojai mankštinosi, iškylavo, gilino žinias

Pajūryje sveikuoliai kasdien atlikdavo fizinius pratimus. Pajūryje sveikuoliai kasdien atlikdavo fizinius pratimus.

Kaip ir kasmet, rugpjūtį, Ukmergės sveikuoliai ilsėjosi Šventojoje. Vos tik įsikūrę, visi skubėjo prie jūros, nes pavakary laukė ir stovyklos atidarymas, ir Ukmergės sveikuolių klubo 20-mečio minėjimas. Į šventinį renginį atvyko Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis, viceprezidentas Eligijus Valskis, Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė.

Sveikuoliai sugiedojo savo himną, po to Ukmergės sveikuolių klubo vadovė Nijolė Kaselienė pristatė klubo veiklos ataskaitą. Ji kalbėjo apie stovyklas, kuriose ilsimasi, grūdinamasi, stiprinamas kūnas, mokomasi sveikai maitintis, gerinti imuninę sistemą, medituoti.

Klubo vadovė pasidžiaugė aktyviausiais rajono bėgikais, kalbėjo apie susitikimus su mokslininkais, medikais, padėkojo visiems, kurie gerina sveikatą ir savijautą bei susigrąžina gyvenimo džiaugsmą.

Lietuvos sveikuolių sąjungos vardu D. Kepenis įteikė padėką N. Kaselienei už ilgametę aktyvią visuomeninę veiklą, sveikos gyvensenos propagavimą bei puoselėjimą.

Padėkos įteiktos ir klubo vadovės pavaduotojai Irenai Spranginienei, narėms Anelei Varnienei, Liucijai Dzigienei. Ukmergės sveikuolių klubo Padėkomis apdovanotos aktyvios, energingos sveikatingumo puoselėtojos Auksė Pusvaškienė, Aušrelė Frišmantienė, Genovaitė Navikienė, Oksana Railaitė, Valerija Naraškevičienė, Irena Spranginienė. Seimo nario K. Grybausko Padėka įteikta stovyklos dalyvei Gabrielei Tiškevičiūtei, jaunimo atstovei. O po apdovanojimų, pasisakymų  visų laukė vaišės, pasikalbėjimai.

Šiais metais stovykla buvo gausi – 68 įvairaus amžiaus stovyklautojai. Tarp jų – 21 Ukmergės bočių bendrijos ir 3 bočių klubo ,,Viltis“ nariai. Nepaisant amžiaus skirtumo, visi buvo užimti: rytas prie jūros prasidėdavo mankšta. Fizinis aktyvumas – tai asmens tobulėjimo kelias, nes visapusiškai lavinamas kūnas. Atlikdamas judesį stebi kūną, pojūčius, atsipalaiduoji.

Stovyklos dalyviai, mokytojo E. Valskio vadovaujami, kasdien atliko tempimo, atsipalaidavimo pratimus, maudėsi jūroje.

Vyko paskaitos apie fizinį aktyvumą ir gyvenimo būdą, sveiką mitybą, gyvenimą čia ir dabar, kvėpavimą, meditaciją, fizinio kūno gydymą natūraliomis priemonėmis, vaistiniais augalais.

Klausydamiesi lektoriaus E. Valskio, stovyklos dalyviai sužinojo, kas labiausiai veikia endokrininę sistemą, kodėl trinka kraujotaka, kodėl sergama onkologinėmis ligomis, kaip išsivalyti organizmą, ko reikia, kad išmoktum sekti savo mintis, jausmus, būtum laimingas.

Ne vienas susimąstė, kokių tikslų siekia gyvenime, ar tinkamai gyvena, ar geba kontroliuoti mintis, atleisti žmonėms už jų klaidas, paprašyti atleidimo. Kasdien vykdavo joga, meditacijos, juoko terapijos, buvo klausomasi relaksacinės muzikos.

Lektorius dr. Artūras Dapkevičius pasakojo, kad jis domisi žmogaus energetika, paaiškino, kad verčiant iš graikų kalbos žodis ,,aura“ reiškia ,,vėjelio dvelktelėjimas“, ,,srovė“. Norintiems jis padarė auros nuotraukas, ir dabar kiekvienas gali matyti savo vidaus organų būklę, pagalvoti, ką turi keisti, kaip dirbti su savimi.

Sveikuoliai turėjo ir malonią pramogą – lankėsi ,,Vasaros atostogų“ parko SPA, lankėsi pirtyse, maudėsi baseinuose. Šio straipsnio autorė organizavo išvyką į SPA paaugliams, kurie išgyveno daug teigiamų emocijų, jų negąsdino nė vėsus oras – visi mielai plaukiojo ne tik vidaus, bet ir lauko baseinuose.

Tokia pramoga ypač maloni, nes jūra mums buvo ne itin draugiška – kiekvieną dieną plevėsuodavo raudona vėliava ir maudytis buvo draudžiama.

Ukmergės sveikuoliai kiekvieną dieną pripildė savo gyvenimą naujų žinių, naujos patirties, naujo turiniu. Kiekviena diena buvo savaip vertinga ir naudinga.

Irena SPRANGINIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)