Spausdinti šį puslapį

Ukmergėje – gripo epidemija

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Daugelyje šalies savivaldybių šią savaitę skelbiama gripo epidemija. Tarp jų ir Ukmergė. Tokios rekomendacijos sulaukė mūsų rajono savivaldybė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyrius pirmadienį pranešė, kad mūsų rajono gyventojų sergamumas gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) per 4-ąją šių metų savaitę (sausio 23–29 dienomis) viršijo gripo epideminį slenkstį.

Registruota 515 susirgimų,  klinikinių gripo atvejų skaičius sudarė 25,63 proc. Sergamumas sudarė 145,59 atv. 10 000 gyventojų.

Tarp ligonių – ypač daug vaikų. Vaikų sergamumas 5,4 karto viršijo suaugusiųjų, o vaikų sergamumas tik gripu – 3,7 karto.

Gripo epideminis laikotarpis skelbiamas, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)