Spausdinti šį puslapį

Permainos – ir įstaigoj, ir kolektyve

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

VšĮ Ukmergės ligoninėje – pokyčiai: neseniai pradėtos teikti naujos paslaugos, ruošiamasi dar vienam remontui, o darbuotojų kolektyvas irgi atsinaujino. Jį papildė buvęs UAB „Ukmergės versmė“ generalinis direktorius Gintaras Gladkauskas, pradėjęs eiti ligoninės vyr. gydytojo pavaduotojo ūkio reikalams pareigas.

Įstaigos vadovas Rimvydas Civilka pasakojo, kad tokio žmogaus ligoninėje labai trūko. „Pavaduotojo ūkiui, galima sakyti, kelerius metus neturėjom. Jo pareigas atliko ligoninės inžinierius Vytautas Augustinas, – sakė jis. – O ši pozicija svarbi, nes ligoninės ūkis didelis: šildymas, elektra, saulės baterijos, šilumos siurbliai...“

Vyr. gydytojo teigimu, skelbti konkurso į šią vietą nereikėjo, pareigos naujajam kolegai buvo pasiūlytos: „Sužinojęs, kad išėjo iš „Ukmergės versmės“, susidomėjau, nes senokai reikėjo žmogaus. G. Gladkauskas sutiko. Kadangi atėjo iš verslo su patirtimi, tikimės atgaivinti ligoninės ūkį, išspręsti nemažai ūkinių problemų.“

Bendrovės buvęs generalinis direktorius ligoninėje dirba nuo rugpjūčio 1-osios. Jį „Ukmergės versmėje“ pakeitė rajono savivaldybėje seniau dirbęs Kęstutis Jurkevičius, vėliau tapęs vieno iš Anykščių rajono savivaldybės skyrių vadovu.

„Pavaduotojas nuo pat pirmų dienų ėmėsi darbų. Tenka iš esmės su viskuo susipažinti – per dieną ligoninės ūkio neapeisi“, – pasakojo R. Civilka.

Anot jo, tarp laukiančių didelių darbų – nuo kitos savaitės turintis prasidėti Vidaus ligų skyriaus remontas. Darbus atliks konkursą laimėjusi ukmergiškių įmonė „Baltukmės statyba“.

„Uždarius skyrių dėl remonto, ligoniai bus guldomi kitur. Perkelsim į buvusios reanimacijos patalpas, kurios dabar tuščios, guldysim ir kituose skyriuose, kuriuose skirsim palatų“, – sakė pašnekovas. Ligonių ir ateisiančiųjų lankyti iš anksto atsiprašoma dėl laikinų nepatogumų.

Kiek bus remontuojama, medikas teigia negalintis pasakyti: „Žada užtrukti apie keturis mėnesius, tačiau juk neretai tokie darbai užsitęsia.“

Įkurtuvių Ukmergės ligoninėje būta ne taip seniai: pavasarį čia vyko naujose patalpose moderniai įrengto Anesteziologijos-reanimacijos skyriaus atidarymas.

Įstaigos kolektyve – ir daugiau pasikeitimų. Jau kelios savaitės vietoje ją palikusios Rūtos Sriogienės dirba nauja vyr. gydytojo pavaduotoja medicinai Gitana Čepienė. Anksčiau ši medikė dirbo šeimos gydytoja Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre, kurį laiką vadovavo poliklinikai.

„Pavaduotoja irgi dar susipažįsta su darbu, nes specifika šiek tiek skiriasi. Tačiau kadangi buvo poliklinikos vedėja, administracinio darbo patirties turi. Kol kas viskas vyksta sėkmingai ir sklandžiai, pokyčiais patenkintas ir kolektyvas“, – sakė R. Civilka.

Jis taip pat pasidžiaugė kitomis naujovėmis: ligoninėje neseniai įrengtu vadinamuoju druskų kambariu. Nuo rugpjūčio 1 d. Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje teikiamos haloterapijos procedūros, skirtos gydyti plaučių, kvėpavimo takų ir kitas ligas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)