Spausdinti šį puslapį

Dantų implantai – vienas iš įrankių geros sveikatos užtikrinimui

Burnos higiena Burnos higiena

Medicina – viena tų sričių, į kurios specialistus kreipiamasi tik rimtai bėdai prispaudus. O dantistai be abejonės patenka į tą sąrašą savo profesijos atstovų, kurių globai mažiausiai norima save patikėti.

Tačiau kad ir kokios fobijos kamuotų ar kokios brangios odontologų paslaugos beatrodytų, stomatologijos klinika turi būti ta vieta, į kurią kelias nepamirštamas ne tik bėdai ištikus, bet ir profilaktikos sumetimais. Net ir nesant dantų skausmo, dantenų kraujavimo, nemalonaus burnos kvapo ar kitų simptomų, leidžiančių daryti išvadą, jog su burnos sveikata iškilo problemų, būtina maždaug kas pusę metų pasirodyti pas odontologą profilaktinei apžiūrai. Nepastebėjus mažos skylutės, iš pradžių nesukeliančios jokio diskomforto, galima prisišaukti problemų, kurių išspręsti dantų gydymas nebebus pajėgus – aktualūs taps dantų implantai.

Sportas, mityba ir dantų implantai: kas vienija šį trejetuką?

Judėjimas ir mityba – geros savijautos ir patrauklios išvaizdos garantas. Pastarųjų pasekmės akivaizdžiai pasireiškia vyresniame amžiuje: vieni tampa nuolatiniais poliklinikų klientais, kiti, priešingai, stebina puikia sveikata. Ne viskas prarasta net ir tokiu atveju, jei jaunystėje sportas nebuvo ištikimiausias draugas, o į sveikos mitybos taisykles buvo numojama ranka – keisti gyvensenos įpročius galima nepriklausomai nuo žymos pase. Tiesa, dantų trūkumas burnoje gali tapti rimta kliūtimi nusprendusiems sveikai maitintis. Košės suteikia daug organizmui naudingų medžiagų, tačiau reikia valgyti ir raudoną mėsą, daržoves, riešutus bei aibę kitų produktų: neturint dantų,  atsiranda fizinė kliūtis ne tik šių sukramtymui, bet ir virškinimui. Kai savi dantys „paveda“, pastarųjų funkciją perima bei šypseną pagražina dantų implantai – moderni technologija, leidžianti pamiršti, jog burnoje yra svetimkūniai?

Kodėl odontologai rekomenduoja dantų implantus?

Dėl ligų ar traumų netekus vieno ar kelių nuosavų dantų, specialistai siūlo dvi alternatyvas, padedančias išspręsti „bedantystės“ problemą – dantų protezus bei dantų implantus. Nors dantų protezų nebereikia įsivaizduoti kaip kažko šlykštaus, įmerkto į stiklinę (pastarieji gali būti ir fiksuojami), dantų implantai yra kur kas geresnė alternatyva. Pastarieji įsriegiami į kaulą nesukeliant pavojaus kitiems dantims, atrodo natūraliai bei puikiai atlieka savo fukciją. Bendradarbiaujant su patikima stomatologijos klinika ir dantų implantavimą patikėjus geram specialistui, pastarieji gali tarnauti net ir visą gyvenimą. Aišku, negalima nuvertinti ir tinkamos burnos higienos bei sveiko gyvenimo būdo reikšmės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)