Spausdinti šį puslapį

Pernelyg mažas seleno kiekis turi įtakos visam organizmui

Vienas iš požymių, kad mūsų organizmui stinga seleno, yra plaukų slinkimas, kitas – lūžinėjantys nagai. Tačiau, kaip teigia Kauno klinikinės ligoninės gydytoja dr. Jurgita Knašienė, seleno trūkumas gali turėti neigiamo poveikio ir imuninei sistemai, skydliaukei bei daugeliui kitų svarbių funkcijų.

Netvirti, linkę lūžinėti nagai, dažnai kankinančios peršalimo ligos, didėjantis svoris yra gana dažnos sveikatos problemos. Jų priežastis gali būti vienos maistinės medžiagos trūkumas mityboje.

J. Knašienė neseniai www.delfi.lt publikuotame straipsnyje paaiškino, kad selenas – viena iš svarbiausių maistinių medžiagų. Ji taip pat teigė, kad šio mikroelemento trūkumas gali turėti poveikio ne tik mūsų imuninei sistemai bei skydliaukės veiklai, bet net ir reprodukcinei sveikatai.

Tyrimais nustatyta, kad europiečiams neužtenka vien subalansuoti mitybą, kad gautų reikiamą seleno kiekį. Taip yra todėl, kad mūsų dirvožemyje yra mažai seleno. Vidutinis Europos gyventojas gauna maždaug pusę reikiamo jo kiekio.

Javuose ir jais mintančių gyvūnų organizme yra per mažas seleno kiekis, todėl mes gauname per mažai seleno iš augalų, mėsos ir pieno produktų.

Jeigu valgote daug žuvies (kuri taip pat yra geras seleno šaltinis), riešutų, pilno grūdo produktų ir kepenų – tai tikrai teisingas pasirinkimas. Tačiau to gali ir neužtekti, todėl vis daugiau ekspertų rekomenduoja vartoti seleno papildus.

„SelenoPrecise“ – patentuotos „Pharma Nord“ seleno mielės, kurias vartodami gausite daugiau nei 20 skirtingų organinio seleno rūšių vienoje tabletėje.

Nustatyta, kad organizmas pasisavina 88,7 proc. „SelenoPrecise“ preparate esančio seleno kiekio, o organizme išlieka 74 proc. pasisavinto seleno. Tai reiškia, kad selenas lieka svarbiuose nuo jo priklausomuose fermentuose (seleno baltymuose), kurie yra atsakingi už daugybę biologinių funkcijų, tokių kaip ląstelių apsauga, imuninė funkcija, tinkama skydliaukės veikla, reprodukcija ir vaisingumas.

Daugiau informacijos www.pharmanord.lt/produktai/details/selenoprecise-eurotabs.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)