Spausdinti šį puslapį

Naujausi spuogų gydymo būdai - dermatologijos ateitis

Spuogai – viena dažniausiai varginančių ir diskomfortą keliančių odos problemų, su kuria susidurti gali kiekvienas, nepriklausomai nuo amžiaus ir lyties. Mediciniškai akne vadinami spuogai gydomi sunkiai ir lėtai, nes liga medikamentiniam gydymui pakankamai atspari. Todėl verta ieškoti kitų, pažangesnių, metodų, kaip kovoti su šia lėtine, o kartais net psichologines problemas, kompleksus keliančia liga. Vienas pažangiausių būdų kovai su akne - spuogų gydymas naudojant šviesos terapiją.

Šviesos terapijos efektyvumas aknės gydyme įrodytas atliekant klinikinius bandymus. Puiku tai, kad pagerėjimas puikiai pastebimas ne tik gydant lengvą ligos formą, bet ir esant sunkiai uždegiminei aknės formai. Priešuždegiminis šviesos terapijos poveikis sumažina odos paraudimą, atsiradusį dėl spuogų, o tuomet sumažėja ir aknės sąlygotų randų susidarymo rizika. Svarbu tai, kad šviesos terapijos poveikis yra ilgalaikis, todėl sveika oda galėsite džiaugtis ilgai.

Šviesos terapija atliekama greitai, procedūra neskausminga, nekelianti diskomforto pacientui, anaiptol, ji traktuojama kaip atpalaiduojanti. Tikriausiai daugeliui smalsu, kaip vyksta terapija? Pirmiausia pacientui nuvalomas veidas ir uždedami specialūs akiniai, kad akys būtų saugios. Paprastai procedūra trunka apie 20–30 minučių, bet laikas tikrai neprailgs. Kartais po procedūros atsiranda minimalus odos paraudimas, bet dažnesniu atveju to nebūna, todėl procedūrą atlikti galite bet kuriuo metu, pavyzdžiui, ryte prieš darbą ar pietų pertraukos metu.

Ką reikėtų žinoti? Konsultuodamiesi su specialistu dėl šviesos terapijos procedūros būtinai paminėkite, jei sergate tam tikromis ligomis. Tai svarbu, nes sergant kai kuriomis ligomis spuogų gydymas šviesos terapija negalimas.

Spuogų gydymas gali būti efektyvus ir naudojant dar vieną pažangų būdą – gydymą intensyvia pulsine šviesa. Šis fotocheminiu ir fototerminiu poveikiu grįstas būdas puikiai naikina bakterijas, kurios sąlygoja aknės vystymąsi, mažina odos paraudimą ir uždegiminius odos procesus, taip pat mažina riebalinių liaukų aktyvumą. Gydymas pulsine šviesa odos randelius padaro gerokai mažiau matomus. Tiesa, šis spuogų gydymas gali kelti šiek ties diskomforto, bet labai mažai, nes naudojama moderniausia technika. Spuogų gydymas intensyvia pulsine šviesa gali būti atliekamas bet kokio amžiaus pacientams. Pamatyti spuogų gydymo rezultatus ir kaip atrodo aknė galima ir internetinėse odos ligų galerijose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)