Spausdinti šį puslapį

Papildai gali pagerinti gyvenimo kokybę

Bėgant metams mūsų organizme vyksta daug pokyčių – sumažėja energijos kiekis, širdis tampa nebe tokia stipri. Tai gali pakenkti gyvenimo kokybei.

Tačiau nebūtinai taip turi nutikti. Švedijos mokslininkų grupė iš Linšiopingo universiteto neseniai paskelbė naują tyrimą, dar kartą patvirtindama, kad seleno ir kofermento Q10 vartojimas vyresniame amžiuje yra naudingas tiek vyrams, tiek moterims.

***

2013 metais švedų mokslininkai paskelbė savo pirmąjį tyrimą, įrodantį, kad seleno ir kofermento Q10 vartojimas pagerino vyresnio amžiaus vyrų ir moterų grupės gyvenimo kokybę daugeliu atžvilgių. Šis tyrimas buvo paskelbtas Tarptautiniame kardiologijos žurnale ir pateko į pirmuosius puslapius visame pasaulyje.

Tyrime dalyvavo 443 vyrai ir moterys, kurių amžius 70–88 metų. Mokslininkų komanda jau yra atlikusi pirminių kraujo mėginių, kurie buvo paimti iš aktyviai gydomų arba placebą gaunančių tyrimo dalyvių ketverių metų laikotarpiu, analizes. Kiekvienas naujas ištyrimas jiems suteikė naujų įrodymų, kad papildų vartojimas tikrai turi poveikį.

***

Naujausias – 12-asis – paskelbtas tyrimas patvirtino, kad kartu vartojami minėti papildai padeda vyresniems žmonėms išsaugoti jų gyvenimo kokybę. Tyrimo metu mokslininkai atidžiau patyrinėjo reiškinį, vadinamą fibroze, kuris dažnai pasireiškia vyresniame amžiuje. Tai yra „surandėjęs“ audinys, kuris susiformuoja širdies raumenyje ir sumažina jos pajėgumą.

„SelenoPrecise“ yra organinės seleno mielės. Tyrimais įrodyta, kad organizmas įsisavina 88,7 proc. jose esančio seleno kiekio.

Kiekvienas tyrimo dalyvis, priklausęs aktyvaus gydymo grupei, gaudavo 200 mikrogramų dozę per dieną. Tai yra maždaug keturis kartus daugiau negu su maistu gauna vidutinis europietis.

Žmonėms, be kita ko, selenas yra reikalingas, nes padeda palaikyti normalią imuninę sistemą, normalią skydliaukės veiklą, apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.

***

Šio mokslinio tyrimo projekte buvo vartojamas ir kitas preparatas „Bio-Quinone Q10“, kurio sudėtyje yra kofermento Q10 bei vitamino C, kurie padeda sumažinti nuovargį ir išsekimą.

Kofermentas Q10 yra į vitaminus panaši medžiaga, kuri randama energiją gaminančiose ląstelių „jėgainėse“ – mitochondrijose. Organizmas gali jį susintetinti, tačiau senstant endogeninė šio junginio gamyba sumažėja. Pagyvenusių žmonių kofermento Q10 gamyba sudaro tik nedidelę dalelę to, kokia ji buvo jiems būnant dvidešimties, todėl „Bio-Quinone Q10“ tapo populiarus papildas tarp pagyvenusių žmonių.

***

Minėtų švedų mokslininkų tyrimai vertinami kaip itin naudingi mėginant suprasti senėjimo procesą ir tai, kaip jis paveikia žmones. Tuo pat metu šis vertingas tyrimas rodo, kaip galima išsaugoti gyvenimo kokybę vartojant natūralius junginius, kurie atlieka svarbų vaidmenį siekiant išsaugoti gerą sveikatą.

Daugiau informacijos www.pharmanord.lt.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)