Spausdinti šį puslapį

Ukmergėje skelbiama gripo epidemija

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Rajone – gripo ataka. Sergamumui viršijus nustatytus rodiklius, nuo šios savaitės skelbiama gripo epidemija.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus laikinai einanti vedėjo pareigas Vitalija Motiejūnienė informavo, kad 4-ąją šių metų savaitę rajono gyventojų sergamumas gripu ir ŪVKTI viršijo gripo epideminį slenkstį: sergamumas sudarė 229,84 atv. 10 tūkst. gyventojų.

Klinikinių gripo atvejų skaičius sudarė 20 proc.

Iš viso registruota 813 susirgimų gripu ir ŪVKTI atvejų. 

Vaikų sergamumas 9 kartus viršijo suaugusiųjų, o vaikų sergamumas tik gripu viršijo 24 kartus.

Gripo epideminis laikotarpis skelbiamas, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.

Nors gripo atvejų skaičius sudaro kiek mažiau – 20 proc., Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyrius rekomendavo nuo 5-osios savaitės skelbti gripo epideminį laikotarpį.

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sparčiai auga visoje Lietuvoje.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro bei Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, stebimu laikotarpiu sergamumas gripu padidėjo šiaurės, pietų ir vakarų Europoje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)