Paskelbė konkursą ligoninės vadovo pareigoms užimti

Rimvydo Civilkos (dešinėje) vadovavimu ligoninei Ukmergės rajono meras R. Janickas patenkintas. Rimvydo Civilkos (dešinėje) vadovavimu ligoninei Ukmergės rajono meras R. Janickas patenkintas.

Ukmergės rajono savivaldybė šią savaitę paskelbė konkursą viešosios įstaigos Ukmergės ligoninės vadovo – vyriausiojo gydytojo – pareigoms eiti.

Tačiau vadovo ieškoma ne todėl, kad šiuo metu atostogaujantis vyr. gydytojas Rimvydas Civilka pats išeina iš darbo ar yra atleidžiamas.

Konkursas skelbiamas dėl 2011 m. gruodį Seimo priimtų Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pataisų, įtvirtinančių valstybinių sveikatos apsaugos įstaigų vadovų rotaciją.

Vadovaujantis jomis, vadovai vienoje įstaigoje savo pareigas gali eiti penkerius metus. Po to turi būti skelbiamas konkursas joms užimti.

Vadovas turi teisę dalyvauti konkurse, o jį laimėjus šias pareigas eiti dar ne daugiau kaip vieną kadenciją.

R. Civilka vyriausiojo gydytojo pareigas pradėjo eiti prieš penkerius metus. Tada buvo vienintelis kandidatas į šį postą ir pakeitė buvusį ilgametį ligoninės vadovą Algirdą Veličką.

VšĮ Ukmergės ligoninės steigėja yra Ukmergės rajono savivaldybės taryba. Rajono meras Rolandas Janickas sako, kad savivaldybės administracija ligoninės vadovo darbu yra patenkinta. Apie atleidimą nė nebūtų svarstoma. Per pastaruosius metus įstaiga esą pasiekė didelių laimėjimų. Štai ir artimiausiu metu bus atidaromas suremontuotas dar vienas – Vidaus ligų – skyrius.

Meras minėjo, kad šiuo metu intensyviai dirbama ties vienu ambicingu klausimu – siekiama sujungti Ukmergės ir Širvintų ligonines.

Jei šį sudėtingą planą pavyks pasiekti, jis bus pirmasis toks šalyje, įgyvendinant Sveikatos apsaugos ministerijos darbo grupės rengtą Lietuvos mažųjų rajoninių ligoninių optimizavimo planą.

Nors esamo vyr. gydytojo darbas rajono vadovus tenkina, vis dėlto, kaip ir numato įstatymas, bus laukiama ir naujų kandidatų VšĮ Ukmergės ligoninės vyr. gydytojo vietai užimti. Dokumentai priimami iki gegužės 2 d.

Šiais metais dėl įstatymiškai galiojančios rotacijos taip pat bus skelbiamas konkursas ir PSPC vadovo pareigoms užimti. Prieš penkerius metus, 2013-iaisiais, dėl rotacijos įvedimo skelbtą konkursą į šį postą laimėjo vienintelė tada jo siekusi Janina Galiauskienė. Ji PSPC vadovauja jau bemaž 20 metų.

Pagal pernai Seimo priimtas Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pataisas rotuojami bus ne tik gydymo įstaigų, bet ir visų valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių vadovai.

Nuo šių metų jie į darbą bus priimami tik viešo konkurso būdu. Tas pats asmuo tai pačiai valstybės ar savivaldybės įmonei galės vadovauti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. Pasibaigus pirmajai, galės būti skiriamas antrajai 5 metų kadencijai.

Manoma, kad ribotų kadencijų nustatymas gali būti laikoma efektyvia kovos su korupcija priemone, leidžiančia sumažinti dėl vadovų ilgalaikių ryšių su politikais atsirandančias korupcines rizikas, galinčias užkirsti kelią skaidriai, nuo atskirų politikų valios nepriklausomai valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių veiklai bei tinkamai visos valstybės interesus atitinkančiai jų priežiūrai.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų