Spausdinti šį puslapį

Ar tai tikrai gali išgydyti diabetą?

Australijos mokslininkams pavyko panaikinti organizmo atsparumą insulinui, dar vadinamą priešdiabetine būkle, vartojant vitaminą primenantį junginį – kofermentą Q10.

Vis daugiau žmonių nustatomas atsparumas insulinui arba priešdiabetinė būklė, kurios metu pablogėja ląstelių gebėjimas panaudoti cukrų. Vis dėlto, remiantis naujausio tyrimo duomenimis, šią potencialiai pavojingą būklę galima panaikinti vartojant papildą Q10, gaminantį ląstelėse energiją. Atlikto tyrimo metu Australijos mokslininkai atskleidė, kad jis daro iki šiol nežinotą įtaką diabetui ankstyvosiose ligos stadijose.

Pastebėta, kad šio būtinojo junginio kiekiai insulinui atspariuose riebalų ir raumenų audiniuose buvo mažesni negu atsparumo insulinui nepaveiktuose audiniuose. Taip pat buvo pastebėta, kad papildžius ląstelių kofermento Q10 atsargas atsparumas insulinui išnyksta.

Q10 yra junginys, kurio reikia ląstelėms, kad šios riebalus ir cukrų galėtų paversti energija. Su maistu jo gaunama gana nedaug. Didžiąją dalį organizmas susintetina pats. Senstant žmogaus endogeninės gamybos procesai lėtėja, dėl tam tikrų ligų šio junginio atsargos gali dar labiau sumažėti.

Negana to, kad yra didelė kofermento Q10 įtaka organizmo energijos apykaitos procese, jis dar apsaugo organizmą nuo kai kurių potencialiai žalingų toksinų (laisvųjų radikalų) – šalutinių energijos apykaitos produktų.

Jau anksčiau nustatyta, kad laisvieji radikalai gali sukelti atsparumą insulinui, tačiau, naujojo tyrimo duomenimis, kofermento Q10 atsargų papildymas ląstelėse veiksmingai sumažina laisvųjų radikalų keliamą pavojų ir panaikina atsparumą insulinui.

Vis dėlto pabrėžiama, kad kofermento Q10 papildai dažniausiai yra prastai įsisavinami. Vos keleto rinkoje platinamų preparatų biologinis įsisavinimas yra patvirtintas. Vis daugiau mokslininkų sužino šį faktą ir savo tyrimams atlikti renkasi patikimus produktus. Taip buvo ir dviejų novatoriškų tyrimų, „Q-Symbio“ ir „KiSel-10“, atveju, kai pasirinkti tam tikro prekės ženklo produktai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)