Spausdinti šį puslapį

Jungtis neskuba

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Širvintiškiai kol kas nerodo noro, kad jų gydymo įstaiga būtų prijungta prie Ukmergės ligoninės. Tai paaiškėjo po ketvirtadienį įvykusio Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdžio.

Šis sprendimas – kitoks, negu praėjusią savaitę, antradienį, buvo nutarusi mūsų rajono savivaldybės taryba. Politikai pritarė, kad įstaiga būtų reorganizuojama.

Šito, teigiama, reikia, siekiant užtikrinti pakankamą dėl demografinių pokyčių stabiliai mažėjantį pacientų skaičių, racionaliau naudoti gaunamas abiejų įstaigų lėšas tinkamai paskirstant žmogiškuosius išteklius. Lėšos būtų nukreiptos gerinti medicinos darbuotojų darbo sąlygas ir teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų kokybę bei prieinamumą.

Projektas teigiamą rezultatą pasiektų trečiaisiais veiklos metais. Ukmergės ligoninė perimtų Širvintų ligoninės sutartines teises su teritorine ligonių kasa – finansavimą (šiuo metu apie 1,5 mln. Eur ir kvotas).

Šia tema ketvirtadienį diskutavo Širvintų rajono politikai. Tarp posėdyje svarstytų klausimų – „Dėl pritarimo bendradarbiavimo sutarčiai“ ir „Dėl viešosios įstaigos Širvintų ligoninės reorganizavimo“. Klausimus pristatė Širvintų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Irena Vasiliauskienė.

Deja, jokie konkretūs sprendimai šį kartą nebuvo priimti. Kai kurių posėdžio dalyvių manymu, Širvintos negali visiškai likti be ligoninės. Suabejota dėl tokių pokyčių naudos šio miesto gyventojams, išsakytos ir pačių gyventojų nuomonės dėl kai kurių paslaugų, kurių neliktų, taip pat ir dėl be darbo po reorganizacijos liksiančiųjų.

Šių klausimų svarstymas buvo atidėtas – už tai posėdyje širvintiškiai pasisakė vienbalsiai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)