Spausdinti šį puslapį

Ragino sportuoti ir tai daryti teisingai

Moksleiviams paaiškinta taisyklinga pratimų atlikimo technika. Moksleiviams paaiškinta taisyklinga pratimų atlikimo technika.

Rajono mokyklose vyko paskaitos ir praktiniai užsiėmimai, skirti fiziniam aktyvumui skatinti. Mokymus surengė Ukmergės rajono visuomenės sveikatos biuras, vykdantis projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“.

Susitikimuose su moksleiviais dalyvavo treneriai, Sporto centro pavaduotoja ugdymui Miglė Ivanauskienė ir Lietuvos policijos mokyklos profesinių įgūdžių valdybos I-ojo skyriaus vyriausiasis specialistas Nerijus Butėnas.

Treneriai lankėsi Želvos, Taujėnų, Siesikų, Jono Basanavičiaus, Antano Smetonos gimnazijose, Dukstynos pagrindinėje mokykloje, Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje.

Užsiėmimus aplankė per 200 vyresniųjų klasių moksleivių. Daugiausia diskusijų vyko per teorines paskaitas. Beveik pusė moksleivių sakė sportuojantys, kita dalis daugiau save tobulina meno užsiėmimuose.

Treneriai pripažino, jog moksleiviams trūksta aktyvesnės fizinės veiklos. Sportuojantiems ir ketinantiems sportuoti buvo pateikta praktinių patarimų, kaip tai daryti taisyklingai, nesusižalojant.

Per praktinius užsiėmimus vyko treniruotės, skirtos fiziniam pasirengimui ir jėgos ugdymui. Iš viso vyko 20 treniruočių. Moksleiviai buvo mokomi judesių atlikimo technikos, bazinių pratimų svarbos. Praktinės pratybos vyko ne tik ugdymo įstaigose, bet ir sporto klube „KIGO“. Čia moksleiviams buvo papasakota apie sporto klubuose esančius treniruoklius, paaiškinta taisyklinga pratimų atlikimo technika, atkreiptas dėmesys į daromas klaidas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)