Spausdinti šį puslapį

Siūlo steigti naują paslaugą

VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC) siūlo steigti mokamą greitosios medicinos pagalbos paslaugą ir patvirtinti 20 eurų už valandą įkainį. Šiuo klausimu kreiptasi į įmonės steigėją – rajono savivaldybės tarybą.

Ukmergės PSPC vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė paaiškino, kad tokias paslaugas jau teikia kai kurių aplinkinių rajonų gydymo įstaigos. Ir jos pasitvirtino – pacientai sulaukia trūkstamų paslaugų, o gydymo įstaigos gauna papildomų lėšų, gali racionaliai ir efektyviai valdyti įstaigos turtą bei užtikrinti teigiamus veiklos rezultatus.

Pasak vyr. gydytojos, galimybę teikti mokamas greitosios medicinos pagalbos paslaugas gydymo įstaigoms suteikia sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtinta tvarka.

„Įkainis reikalingas, kad galėtume sudaryti paslaugų teikimo sutartis su stacionaro įstaigomis dėl paciento pervežimo į kitą stacionarinę įstaigą ar į namus iš stacionaro, jei tai būtina dėl paciento sveikatos būklės.

Patvirtinus įkainį bus galima sudaryti sutartis su stacionarine įstaiga dėl paslaugos suteikimo“, – aiškino vyr. gydytoja G. Čepienė.

Pasak jos, šiai paslaugai bus naudojami laisvi greitosios pagalbos  automobiliai, tai yra nedirbantys pagal grafiką, todėl paslaugų teikimas gyventojams nepasikeis.

Šiuo metu Ukmergės PSPC turi keturis greitosios medicininės pagalbos automobilius, tačiau atsižvelgiant į gyventojų skaičių, finansuojama 2,5 posto. Trys ekipažai dirba savaitgaliais ir naktimis, o du – paprastom dienom iki 16 val.

Klausimas dėl Ukmergės PSPC mokamų greitosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo ir įkainio bus svarstomas artimiausiame rajono tarybos posėdyje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)