Spausdinti šį puslapį

Gripas pareikalavo aukos

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyrius informavo, kad sausio 26 d. iš gydymo įstaigos gautas pranešimas apie mirties atvejį nuo gripo.

49 m. moteris susirgo sausio 22 d., o kitą dieną kreipėsi į medikus ir buvo paguldyta į Ukmergės ligoninės Anesteziologijos-reanimacijos skyrių. Gripo diagnozė patvirtinta laboratoriškai – nustatytas gripo A virusas. Židinio epidemiologinės diagnostikos duomenimis, ligonė nuo gripo nebuvo skiepyta.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Ukmergės skyriaus laikinoji vadovė Vitalija Motiejūnienė primena, kad pati efektyviausia priemonė nuo gripo – skiepai. Skiepytis rekomenduojama spalio pradžioje. Tačiau pasiskiepyti galima ir dabar, nes rizika užsikrėsti gripu išlieka iki pat kovo.

Gripo epidemija Ukmergės rajone paskelbta nuo sausio 21 d.

Paskelbus gripo epidemiją, būtina laikytis gripo plitimą ribojančių priemonių: dažnai plauti rankas arba jas valyti drėgnomis servetėlėmis, sveikintis nepaduodant spausti rankos, nesibučiuoti, su savimi turėti vienkartinių nosinaičių, kosėjant ar čiaudant nusisukti nuo kitų žmonių, burną prisidengti ne delnais, o vienkartine nosinaite, šaliku alkūnės linkiu, kitam žmogui čiaudant ar kosint, sulaikyti kvėpavimą ir kelis žingsnius pasitraukti nuo jo saugiu atstumu – daugiau negu 1 m.

Įstaigoje, darbo vietoje ar didesniame žmonių susibūrime patariama dėvėti vienkartines medicinines kaukes, dažnai vėdinti patalpas, drėgnai valyti grindis ir aplinkos paviršius, dažnai liečiamus daiktus, susirgus neiti į darbą ar į pamokas, kad neužsikrėstų aplinkiniai, sirgti lovoje, vengti viešumos, netgi su medikais bendrauti, jei tai įmanoma, telefonu.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)