Ukmergėje – jau trečias mirties nuo gripo atvejis. Liga pasiglemžė 85-erių gyventoją, pirmadienį informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyrius.

 

Žmogaus gyvybė užgeso vasario 7 dieną. Apie tai iš gydymo įstaigos buvo gautas pranešimas.

 

Ligonis kreipėsi vasario 6-ąją ir tą pačią dieną buvo paguldytas VšĮ Ukmergės ligoninės Anesteziologijos-reanimacijos skyriuje. Gripo diagnozė patvirtinta laboratoriškai, nustatytas gripo A virusas. Židinio epidemiologinės diagnostikos duomenimis, ligonis nuo gripo nebuvo skiepytas ir sirgo lėtinėmis ligomis.

 

Tą pačią vasario 7 dieną iš gydymo įstaigos buvo gautas pranešimas apie antrąjį Ukmergėje mirties nuo gripo atvejį. „Ukmergės žiniose“ jau rašėme, kad 60 metų vyras susirgo sausio 27 d., kreipėsi sausio 30 d. ir tą pačią dieną buvo paguldytas į minėtą skyrių. Gripo diagnozė patvirtinta laboratoriškai, nustatytas gripo A virusas. Yra žinoma, kad žmogus sirgo kai kuriomis lėtinėmis ligomis.

 

Sausio 26-ąją nuo gripo mirė 49 metų moteris. Ji susirgo sausio 22 dieną, į medikus kreipėsi kitą dieną ir iškart buvo paguldyta į ligoninę. Gripo diagnozė ligonei buvo patvirtinta sausio 24 dieną laboratorijoje atlikto tyrimo metu. Nuo gripo ji nebuvo skiepyta.

 

Gripo epidemija rajone dar tęsiasi. Rajono gyventojų sergamumas gripu ir ŪVKTI per 6-ąją šių metų savaitę (vasario 4–10 dienomis) sumažėjo 34 %, tačiau vis tiek viršijo gripo epideminį slenkstį. Gripo atvejų sumažėjo 31 %. Registruoti 495 susirgimai gripu ir ŪVKTI, t. y. klinikinių gripo atvejų skaičius sudarė 45 %, sergamumas sudarė 173,19 atv. 10 000 gyventojų.

 

Vyriausioji specialistė, laikinai vykdanti Ukmergės skyriaus vedėjo funkcijas, Vitalija Motiejūnienė primena, kad pati efektyviausia priemonė nuo gripo – skiepai. Skiepytis nuo gripo rekomenduojama prieš prasidedant gripo sezonui – spalio pradžioje. Tačiau pasiskiepyti galima ir dabar, nes rizika užsikrėsti gripu išlieka iki pat kovo mėnesio.

 

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų